ATP
Djokovic: "Ο Rafa o μεγαλύτερος αντίπαλός μου - ο Alcaraz ηγέτης της νέας γενιάς"

 
Djokovic: "Ο Rafa o μεγαλύτερος αντίπαλός μου - ο Alcaraz ηγέτης της νέας γενιάς"
© Tel Aviv Open
tn team Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 - 23:16

Ο Novak Djokovic εξήγησε για ποιο λόγο βλέπει τον Rafael Nadal ως τον μεγαλύτερο αντίπαλό του στο tour, ξεχώρισε τον Carlos Alcaraz από τη νέα γενιά, αποκάλυψε για ποιο λόγο επέλεξε το Τελ Αβίβ, ενώ καθησύχασε και τους φαν του, λέγοντας πως όλα πάνε καλά με το θέμα που είχε στον καρπό του.

Ο Djokovic βρίσκεται από χθες στο Τελ Αβίβ, καθώς αυτή την εβδομάδα θα συμμετέχει στο πρώτο του επίσημο τουρνουά στο tour μετά από το Wimbledon, το Tel Aviv Open. Σήμερα έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Expo Tel Aviv και είπε πως ήδη το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον καρπό φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.

"Προπονήθηκα για 2 ώρες σχεδόν και ένιωσα καλά. Είμαι χαρούμενος που ο τραυματισμός στον καρπό είναι ήδη πίσω μου και ελπίζω να παραμείνει έτσι για όλο το τουρνουά", είπε χαρακτηριστικά ο 35χρονος Σέρβος, που είχε μια μικρή ενόχληση στον καρπό του κατά τη διάρκεια του Laver Cup.

Μετά από μια μεγάλη αποχή, εξαιτίας του αποκλεισμού του από τα αμερικανικά τουρνουά, ο Djokovic θα έχει 3 εβδομάδες στη σειρά αγωνιστικής παρουσίας, αφού μετά το Laver Cup θα παίξει στο Τελ Αβίβ και την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχει στο 500άρι της Αστάνας.

"Έχασα κάποια μεγάλα τουρνουά αυτή τη χρονιά εξαιτίας των καταστάσεων και που δεν μου επιτράπηκε να πάω σε κάποιες χώρες. Το σκέφτηκα καλά με την ομάδα μου και δεσμεύτηκα να παίξω στο Laver Cup στο Λονδίνο, οπότε ήθελα να δημιουργήσω έναν σύνδεσμο για να είμαι στο tour 3 εβδομάδες στη σειρά. Το Τελ Αβίβ ήταν το τέλειο μέρος για μένα, είχα πολύ καιρό να έρθω και την τελευταία φορά που ήμουν εδώ ήταν μια φανταστική εμπειρία. Πρόσφατα είχα και συνεργασίες με Ισραηλινούς, ο γυμναστής μου και ο μάνατζέρ μου είναι από δω, όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου."

Ο Djokovic είχε ρωτηθεί στο Λονδίνο πριν μερικές ημέρες, για το αν θεωρεί μεγαλύτερό του αντίπαλο τώρα - μετά και την απόσυρση του Roger Federer - τον Carlos Alcaraz, το νέο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης δηλαδή. Ο Σέρβος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά, λέγοντας πως όσο παίζει ο Rafael Nadal, εκείνος θα είναι ο μεγαλύτερός του αντίπαλος. Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ, εξήγησε το γιατί.

"Σε κάθε τουρνουά που παίζω, ο κάθε παίκτης που αντιμετωπίζω καταλήγει να είναι ένας μεγάλος αντίπαλος που θέλω να κερδίσω. Αλλά αν με ρωτάτε ποιος είναι ο μεγαλύτερός μου αντίπαλος γενικά στο tour, πρέπει να πω τον Rafa, χωρίς αμφιβολία. Είναι ακόμα στο tour, το rivalry μας είναι από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του αθλήματος και είναι πολύ ξεχωριστό. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσω αρκετές φορές ακόμα, γιατί κάθε φορά είναι συναρπαστική για το τένις και για τον αθλητισμό."

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Alcaraz, χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη της νέας γενιάς: "Τώρα που είναι στο Νο.1 του κόσμου και πρωταθλητής Grand Slam, ο Alcaraz είναι ο ηγέτης της νεότερης γενιάς. Και υπάρχουν ακόμα πολλοί παίκτες που ήδη είναι στην ελίτ για καιρό, όπως ο Medvedev, o Τσιτσιπάς, ο Zverev ή ο Rublev. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, οι ευθύνες περνούν στους ώμους των νεότερων για να σηκώσουν αυτό το βάρος, αλλά νομίζω πως εγώ και ο Rafa δεν θα παρατήσουμε τόσο εύκολα (γέλια)."

Τέλος, ο Djokovic μίλησε και για τις απίστευτες στιγμές που βίωσε στο Λονδίνο, με τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Federer: "Πρώτα απ' όλα θέλω να πω λίγα λόγια για τον Roger. Τον σέβομαι απεριόριστα για όλα όσα έχει κάνει στην καριέρα του, για τον τρόπο με τον οποίο έχει συμβάλλει στο άθλημά μας, εντός και εκτός τερέν. Είχε μια επική καριέρα για την οποία μπορεί να είναι υπερηφανος, έχει αφήσει τον δικό του θρύλο, έχει αλλάξει το άθλημα και είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν μια θλιβερή στιγμή για το τένις, αλλά πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο τρόπο για να αποχαιρετήσει το τένις. Με τους μεγαλύτερους αντιπάλους του να βρίσκονται εκεί, την οικογένειά του και όλους τους φίλους του από το Λονδίνο. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή, να βλέπω τα παιδιά του και την οικογένειά του εκεί, με έκανε να σκεφτώ και τον δικό μου αποχαιρετισμό. Θα ήθελα και εγώ να το κάνω με τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου κοντά, μαζί με την οικογένειά μου, όλα αυτά έκαναν τη στιγμή εκείνη τόσο ξεχωριστή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots