ATP
Κέρδισε τον Thiem o Cilic (vids)

 
Κέρδισε τον Thiem o Cilic (vids)
© Tel Aviv Open
tn team Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:08

O Marin Cilic επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Dominic Thiem με 2-1 σετ, στο παιχνίδι της ημέρας στο τουρνουά του Τελ Αβίβ.

Οι Cilic και Thiem μονομάχησαν για 2 ώρες και 43 λεπτά στο κεντρικό court του Expo Tel Aviv, με τον Κροάτη να παίρνει τελικά τη νίκη με 6-7 (6), 6-2, 6-4 και μαζί με αυτή και το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Tel Aviv Open.

O Cilic επέστρεψε από το 2-4 στο 1ο σετ και ισοφάρισε σε 4-4, αλλά ο Thiem τελικά πήρε το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 8-6 στο δεύτερο set point του.

Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν διαφορετική, με τον 34χρονο Κροάτη να παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του από την αρχή του 2ου σετ, το οποίο άνοιξε με 2 break για να προηγηθεί με 4-0.

Έκλεισε το 2ο σετ στα 8 games ο Cilic, που είχε ευκαιρίες να το κάνει και στο 7ο, ενώ στο 3ο σετ έσβησε ένα break point σε κρίσιμο σημείο, στο 2-3, 30-40, για να ισοφαρίσει σε 3-3 και να κάνει το break στο αμέσως επόμενο, παίρνοντας το προβάδισμα με 4-3. Δεν κινδύνεψε ξανά από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Κροάτης, που κράτησε εύκολα το σερβίς του στα δυο επόμενα games και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Αυτή ήταν η πρεμιέρα του Cilic στο τουρνουά του Τελ Αβίβ, με τον Κροάτη να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Botic Van De Zandschulp και Liam Broady.

Ακόμα δυο παίκτες εξασφάλισαν από σήμερα την είσοδό τους στα προημιτελικά. Ο Roman Safiullin επιβλήθηκε του Tomas Martin Etcheverry με 6-1, 6-4 και θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Diego Schwartzman με τον Arthur Rinderknech, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο Maxime Cressy κέρδισε τον Sebastian Korda με 6-4, 6-4 και έγινε ο δεύτερος χρονικά παίκτης που προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Constant Lestienne και Emil Ruusuvuori.

Ο Lestienne κέρδισε σήμερα για τον 1ο γύρο τον Adrian Mannarino, Νο.7 στο ταμπλό, με 7-6 (2), 6-4. Τέλος, σήμερα έμαθε και τον πρώτο του αντίπαλο στο τουρνουά ο κορυφαίος του ταμπλό, Novak Djokovic. Θα αντιμετωπίσει τον Pablo Andujar, που κέρδισε τον Thiago Monteiro με 7-6 (3), 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots