ATP
H κλήρωση του Τσιτσιπά στην Αστάνα

 
H κλήρωση του Τσιτσιπά στην Αστάνα
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 - 14:02

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Astana Open, με πολλά μεγάλα ονόματα να είναι στο κυρίως ταμπλό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κληρώθηκε στο ίδιο μισό με τον Carlos Alcaraz, ενώ θα έχει πιθανές συγκρούσεις με τους Marin Cilic και Hubert Hurkacz. Στην άλλη μεριά του ταμπλό οι Novak Djokovic, Daniil Medvedev και Jannik Sinner!

Στο Astana Open θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του τενιστικού κοινού για την επόμενη εβδομάδα, αφού το 500άρι της Αστάνας θα έχει πολλά μεγάλα ονόματα, που το κάνουν να θυμίζει Masters τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος θα είναι στο Νο.3 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του τον Mikhail Kukushkin, ενώ αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά είναι πολύ πιθανό να παίξει στον 2ο γύρο με τον Marin Cilic, που με τη σειρά του θα κάνει την πρεμιέρα του κόντρα σε παίκτη από τα προκριματικά.

Στα προημιτελικά, ο Τσιτσιπάς διασταυρώνεται με τον Hubert Hurkacz, ενώ στα ημιτελικά με τον Carlos Alcaraz, Νο.1 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Alcaraz θα έχει από τον 1ο γύρο δύσκολη αποστολή ενάντια στον Holger Rune, στον 2ο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Adrian Mannarino και Stan Wawrinka και στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Andrey Rublev.

Στην άλλη μεριά του ταμπλό και πιθανοί αντίπαλοι των Τσιτσιπά και Alcaraz μόνο στον τελικό, είναι οι Daniil Medvedev και Novak Djokovic.

O Medvedev θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Albert Ramos-Vinolas, ενώ στον 2ο γύρο με έναν εκ των Marc-Andrea Huesler και Emil Ruusuvuori. Στα προημιτελικά ο Ρώσος διασταυρώνεται με τον Felix Auger-Aliassime, που θα έχει πολύ δύσκολη διαδρομή, αφού στον 1ο γύρο θα παίξει με τον Roberto Bautista Agut και στον 2ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Alejandro Davidovich Fokina (ή qualifier).

Ο Djokovic από τη μεριά του θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Cristian Garin, ενώ στον 2ο γύρο πιθανότατα θα παίξει με τον Botic Van De Zandschulp και στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον Jannik Sinner! Ο Sinner θα παίξει στον 1ο γύρο με τον Oscar Otte και, εφόσον επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, με έναν εκ των Maxime Cressy και Karen Khachanov στους "16".

Πιθανοί προημιτελικοί:
[1] Alcaraz - Rublev [5]
[3] Τσιτσιπάς - Hurkacz [7]
[6] Sinner - Djokovic [4]
[8] Auger Aliassime - Medvedev [2]

Αναλυτικά το ταμπλό του Astana Open

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots