ATP
Το σήκωσε ο Nole στο Τελ Αβίβ (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Tel Aviv Watergen Open
tn team Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 - 20:21

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα ούτε από τον Marin Cilic, o Novak Djokovic κέρδισε τον τελικό του Tel Aviv Open με 2-0 σετ και κατέκτησε τον 89ο τίτλο της καριέρας του.

Ακόμα έναν τίτλο πρόσθεσε στην εντυπωσιακή συλλογή του ο Novak Djokovic, ο οποίος αγωνίστηκε για 1η φορά στο Τελ Αβίβ και στο νεοσύστατο Tel Aviv Open αυτή την εβδομάδα, κατακτώντας το τουρνουά.

Στον τελικό του 250αριού του Ισραήλ, ο Nole επιβλήθηκε του Cilic με 6-3, 6-4, έχοντας αρκετά εύκολο έργο, αφού έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Ένα break σε κάθε σετ ήταν αρκετό για τον κάτοχο 21 Grand Slams τίτλων, που δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του με break point παρά μόνο μια φορά, ενώ και στα δυο σετ έκανε νωρίς break.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 4-1, ενώ είχε 2 ευκαιρίες για να "σπάσει" τον Cilic και στο 2ο game, ενώ στο 2ο σετ προηγήθηκε με 2-0. Είχε μια ευκαιρία για το double break στο 5ο game, αλλά ο Κροάτης μείωσε σε 3-2 και στο 6ο game είχε τη μοναδική του ευκαιρία σε ολόκληρο το παιχνίδι για να κάνει break, o Novak όμως στάθηκε στο ύψος του και έκανε το 4-2. Δυο εύκολα service games ακολούθησαν για τον 35χρονο Σέρβο, που με love service game "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 19η νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Cilic, σε 21 αναμετρήσεις, σε ένα από τα πιο συντριπτικά head-2-head στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος.

Το Τελ Αβίβ είναι η 3η πόλη που κερδίζει τίτλο το 2022 ο Σέρβος τενίστας, μετά από τη Ρώμη και το Λονδίνο, όπου κέρδισε το τοπικό Masters και το Wimbledon αντίστοιχα.

Συνολικά ο Novak έφτασε τους 89 τίτλους στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς στο 89-38 νίκες. Αυτό είναι το 5ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era, πίσω από τους 109 τίτλους του Jimmy Connors, τους 103 του Roger Federer, τους 94 του Ivan Lendl και τους 92 του Rafael Nadal.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots