ATP
Djokovic: "O στόχος είναι ίδιος, να κερδίζω τίτλους"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Tel Aviv Open
tn team Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 - 11:28

Μετά την κατάκτηση του 89ου τίτλου της καριέρας του, ο Novak Djokovic μίλησε για το πως καταφέρνει να κρατάει ψηλά το κίνητρό του σε τουρνουά μικρότερης κατηγορίας, καθώς και για τα μυστικά της επιτυχίας του.

"Όλα όσα βίωσα αυτή την εβδομάδα ήταν πολύ θετικά, όλα όσα πέρασα μαζί με τους ανθρώπους από το Ισραήλ ήταν θαυμάσια, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων. Για μένα είναι παραπάνω από ένα τουρνουά, ένιωσα σύνδεση με τους ανθρώπους που με στήριξαν αυτή την εβδομάδα", είπε ο Djokovic μετά τη νίκη του επί του Marin Cilic στον τελικό του Τελ Αβίβ.

Ο Djokovic κατέκτησε τον 89ο τίτλο της καριέρας του, καταφέρνοντας να παίξει σε πολύ καλό επίπεδο όλη την εβδομάδα, κερδίζοντας 4 αγώνες χωρίς να απωλέσει σετ.

Για το πως καταφέρνει να διατηρεί ψηλά το κίνητρό του σε ένα 250άρι τουρνουά, ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων είπε: "Είναι αλήθεια πως το κάθε τουρνουά υπάγεται σε μια κατηγορία η οποία καθορίζει και τη σημαντικότητά του, όμως ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να κερδίζω τίτλους. Όπου και αν είναι, είμαι πάντα χαρούμενος που έχω την ομάδα που έχω και θέλω να βλέπω τον εαυτό μου να προετοιμάζεται για να διεκδικώ νίκες και να κερδίζω τρόπαια. Εδώ ένιωσα πολύ κοντά με τον κόσμο, οπότε είχα ένα επιπλέον κίνητρο για να τα πάω καλά. Ελπίζω αυτό να με βοηθήσει και τις επόμενες εβδομάδες."

Τέλος, ο Djokovic ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν μυστικά στην τεράστια επιτυχία του: "Όλα αυτά τα χρόνια ανακαλύπτω ποια είναι τα πράγματα που λειτουργούν καλύτερα για μένα σε καθημερινή βάση, με έναν τρόπο που μπορούν να με εξελίξουν σωματικά και πνευματικά, μιας και καθε σεζόν είναι διαφορετική. Όλα επηρεάζουν το μυαλό σου και την ικανότητά σου να αγωνίζεσαι σ' αυτό το επίπεδο, επομένως για μένα είναι σημαντικό να συγκεντρώνομαι και να ακολουθώ όλη τη ρουτίνα, γύρω από παράγοντες που αλλάζουν συνεχώς. Αυτό είναι που με κρατάει ήρεμο και σε μια σωστή ισορροπία πριν από κάθε παίχνίδι. Πιστεύω πολύ σ' αυτό και στην κατάλληλη προετοιμασία, καθώς τα  πράγματα που σε επηρεάζουν εκτός γηπέδου, μπορούν να σε επηρεάσουν και στους αγώνες. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό επιτυχίας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots