ATP
Εγκατέλειψε ο Medvedev, στον τελικό ο Nole (vids)

 
Εγκατέλειψε ο Medvedev, στον τελικό ο Nole (vids)
tn team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 - 17:29

Σε μια αναπάντεχη εξέλιξη, ο Daniil Medvedev εγκατέλειψε μόλις ο Novak Djokovic τον είχε ισοφαρίσει σε 1-1 σετ, μετά από ένα πολύ σπουδαίο σετ και από τους δυο. Ο Nole προκρίθηκε στον 128ο τελικό της καριέρας του και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά.

O Djokovic τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Medvedev, έχασε για πρώτη φορά σετ μετά από 8 διαδοχικές straight-sets νίκες στις δυο τελευταίες εβδομάδες, στο τέλος όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε την πρόκριση για τον τελικό του Astana Open, έστω και αν δεν πήρε τη νίκη με τον τρόπο που θα ήθελε.

Το σκορ ήταν στην απόλυτη ισοπαλία, με τον Medvedev να έχει κερδίσει το 1ο σετ με 6-4 και τον Djokovic να κερδίζει το 2ο στο tie-break με 7-6 (8-6).

Τίποτε δεν προμήνυε την εγκατάλειψη του Medvedev, που φαινόταν να είναι μια χαρά, κυνηγούσε όλες τις μπάλες, στο μυαλό του ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως ή θα κέρδιζε αυτό το tie-break, είτε θα έχανε την αναμέτρηση. Έτσι κι έγινε, με τον Djokovic να κερδίζει το πολύ κλειστό tie-break με 8-6 και τον Ρώσο να τον ενημερώνει ότι δεν θα συνεχίσει τον αγώνα, εξαιτίας τραβήγματος σε μυ στο πόδι, κάτι που προέκυψε πιθανότατα στους τελευταίους πόντους του 2ου σετ.

Και στα δυο σετ πάντως έπαιξε πολύ καλό τένις ο Medvedev, ο οποίος έκανε το πρώτο break του ημιτελικού για να προηγηθεί με 3-2. Ο Djokovic απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3, αλλά ο Medvedev έφτασε σε δεύτερο διαδοχικό break, για να περάσει ξανά μπροστά, στο 4-3.

Μετά απ' αυτό βρήκε ξανά το σερβίς του ο Ρώσος, που έχασε μόλις 2 πόντους στα 2 επόμενα service games του, από έναν στο καθένα, για να φτάσει έτσι χωρίς να κινδυνέψει στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ κατάφερε να σώσει ένα break point νωρίς, στο 0-1, 30-40, και έκτοτε προστάτευσε άψογα το σερβίς του σε όλη τη διάρκεια του σετ. Ο Djokovic επίσης ήταν πολύ καλός και ανέβασε την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί με break point σε ολόκληρο το σετ.

Το tie-break έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών, με τον Djokovic να προηγείται με 4-1 και με 5-3, αλλά τον Medvedev να τον ισοφαρίζει σε 5-5 και σε 6-6. Ο Σέρβος πήρε τους δυο πολύ κρίσιμους επόμενους πόντους και αναπάντεχα ολοκλήρωσε και το ματς, μιας και ο Medvedev του έδωσε αμέσως το χέρι του, εγκαταλείποντας χωρίς να προηγηθεί κάποιο ιατρικό τάιμ άουτ. 

Έστω και μ' αυτόν τον τρόπο, ο Djokovic έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες του στο tour και στον 2ο τελικό του, στις τελευταίες 2 εβδομάδες. Αύριο θα παίξει στον 128ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 90ό τίτλο του (89-38 σε τελικούς), 4ο στη φετινή χρονιά μετά τη Ρώμη, το Wimbledon και το Τελ Αβίβ.

Απέναντί του θα έχει βεβαίως τον Στέφανο Τσιτσιπά, που νωρίτερα σήμερα απέκλεισε τον Andrey Rublev με 2-1 σετ. Έχει κερδίσει τους 7 από τους 9 προηγούμενους μεταξύ τους αγώνες ο Djokovic (7-2), ο οποίος έχει παίξει μόνο μια φορά με τον Στέφανο σε indoor διοργάνωση, το 2019 στο Παρίσι, και τον είχε κερδίσει εύκολα σε εκείνο το ματς με 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots