ATP
Επέστρεψε στο Top 10 ο Auger-Aliassime, παρέμεινε στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © GIAMPIERO SPOSITO
tn team Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 13:42

Μετά τη νίκη του στη Φλωρεντία, ο Felix Auger-Aliassime κέρδισε 3 θέσεις και επέστρεψε στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ. Στο Νο.8 ανέβηκε ο Andrey Rublev, παρέμεινε στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Felix Auger-Aliassime κατέκτησε τον τίτλο στο Firenze Open της Φλωρεντίας την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό τον έφερε 3 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και συγκεκριμένα πίσω στο Top 10 και στο Νο.10.

Ο άλλος πρωταθλητής γι' αυτή την εβδομάδα, Andrey Rublev, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά του Χιχόν, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.8 του κόσμου.

Αυτές ήταν και οι μόνες αλλαγές στο Top 10 γι' αυτή τη Δευτέρα, με τον Carlos Alcaraz να βρίσκεται πάντα στο Νο.1 και τον Rafael Nadal να είναι για μια ακόμα εβδομάδα πίσω του, στο Νο.2. Στο Νο.3 είναι ο Casper Ruud και στο Νο.4 ο Daniil Medvedev.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.5 του κόσμου, ενώ πίσω του έχει τον Alexander Zverev στο Νο.6 και τον Novak Djokovic στο Νο.7. Στο Νο.8 βρίσκεται ο Rublev, στο Νο.9 ο Taylor Fritz, που έχασε μια θέση, και την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Auger-Aliassime.

Από μια θέση κέρδισαν οι Marin Cilic και Karen Khachanov, στο Νο.13 και στο Νο.18 αντίστοιχα, ενώ 4 θέσεις άφησε πίσω του ο Lorenzo Musetti, που βελτίωσε το career high του στο Νο.24 του κόσμου.

Ο Sebastian Korda, που έφτασε μέχρι τον τελικό στο Χιχόν, κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36 του κόσμου, ενώ ο φιναλίστ της Φλωρεντίας, J.J. Wolf, άφησε πίσω του 19 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.56 του κόσμου, βελτιώνοντας και το προσωπικό του career high.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots