ATP
"Τα καταφέραμε μαμά!" - Η συγκινητική αφιέρωση του Αυστραλού τενίστα που έγινε viral (vids+pics)

 
"Τα καταφέραμε μαμά!" - Η συγκινητική αφιέρωση του Αυστραλού τενίστα που έγινε viral (vids+pics)
tn team Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 13:53

O 26χρονος Li Tu από την Αυστραλία κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στο Challenger της Σεούλ, κάνοντας μια πολύ προσωπική και συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα του, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μόλις λίγες εβδομάδες πριν.

Την περασμένη Κυριακή ο Li Tu κέρδισε τον Wu Yibing με 7-6 (5), 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Challenger της Σεούλ στη Νότια Κορέα. Ήταν μια πολύ σπουδαία εβδομάδα για τον 26χρονο Αυστραλό, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, κέρδισε μεταξύ άλλων παίκτες επιπέδου ΑΤΡ, όπως οι Christopher O'Connell και James Duckworth, μπήκε στον πρώτο του τελικό σε ένα Challenger και αναδείχθηκε νικητής.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του, κέρδισε γύρω στις 100 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και "εκτοξεύτηκε" στο Νο.190 του κόσμου, που είναι και νέο career high. Είναι ένα τεράστιο βήμα για τον 26χρονο, που μπορεί επιτέλους να αφήσει τα τουρνουά της ITF και να έχει περισσότερες ευκαιρίες τόσο στα Challengers, όσο και σε κάποια τουρνουά της ΑΤΡ τους επόμενους μήνες.

Υπάρχει ωστόσο και μια πολύ ξεχωριστή ιστορία πίσω από την επιτυχία του 26χρονου, που τον έκανε viral στα social media. Μόλις ένα μήνα πριν, η μητέρα του έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή. Εκείνος, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ήταν μαζί της έως και την τελευταία στιγμή. Εκείνη ήταν που τον ώθησε να συνεχίσει να δουλεύει στην πολύ δύσκολη εκείνη περίοδο και δεν θα μπορούσε να μην της αφιερώσει αυτόν τον τίτλο, κάνοντας μια πολύ συγκινητική δημοσίεση στο Instagram.

"Σήμερα είναι τα γενέθλιά σου μαμά. Ήταν οι δυο δυσκολότεροι μήνες της ζωής μου. Σε είδα να παλεύεις με τον καρκίνο, να υποφέρεις σ' αυτή τη μάχη κάθε μέρα και αργά-αργά να χάνεις τις αισθησεις σου. Συνέχισα τις προπονήσεις στο τένις, γιατί ήσουν κατηγορηματική στο ότι έπρεπε να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Ήμουν κοντά σου όταν άφησες την τελευταία σου πνοή, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά μας, που σε αγαπάει τόσο πολύ.

Λίγες μέρες πριν φύγεις, μου είπες, 'θα σε δω στην Κορέα' και άρχισα να κλαίω. Ερχόμενος στην Κορέα μια μέρα μετά την κηδεία σου, δεν ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να το κάνω. Πριν από κάθε αγώνα όμως, κοιτούσα ψηλά στον ουρανό και δεν μπορούσα να μην χαμογελάω όταν σε έβλεπα. Τα καταφέραμε μαμά!"

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Li Tu (@tuballz)

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por @universaltennis

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Tennis Australia (@tennisaustralia)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots