ATP
9η σερί νίκη για Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © European Tennis Open
tn team Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 21:19

O Felix Auger-Aliassime βρέθηκε πίσω με σετ και είχε ένα δύσκολο απόγευμα απέναντι στον Marc-Andrea Huesler στην πρεμιέρα του στο Swiss Indoors, αλλά βρήκε το δρόμο προς την 9η διαδοχική του νίκη στο tour.

Ο Auger-Aliassime, ο οποίος κατέκτησε τα 250άρια του Χιχόν και της Αμβέρσας τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, συνεχίζει το νικηφόρο του σερί στην ευρωπαϊκή indoor σεζόν, επικρατώντας στην πρεμιέρα του στη Βασιλεία του Huesler με 6-7 (3), 6-4, 6-4.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για τον Auger-Aliassime, απέναντι στον 26χρονο Ελβετό που βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του, στο Νο.62 του κόσμου, και κέρδισε πριν 3 εβδομάδες τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στη Σόφια.

Στο 1ο σετ ο Huesler έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε, τα οποία ήταν και set points, στο 4-5, 30-40 και στο 5-6, 30-40, για να στείλει το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Ο Auger-Aliassime ανταποκρίθηκε με break στο άνοιγμα του 2ου σετ, για να κάνει το 2-0. Σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα, ο 22χρονος Καναδός δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και χάρη σε ακόμα ένα break στο 9ο game του 3ου σετ για το 5-4, ολοκλήρωσε την ανατροπή μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο ο Auger-Aliassime θα διεκδικήσει τη 10η συνεχόμενη νίκη του, απέναντι στον Miomir Kecmanovic. O Σέρβος είχε κερδίσει από χθες τον Alejandro Davidovich Fokina με 6-7 (5), 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots