ATP
Από εκεί που σταμάτησε ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Rolex Paris Masters
tn team Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 - 19:29

Τη 10η συνεχόμενη νίκη του στα indoor τουρνουά πανηγύρισε ο Novak Djokovic, που συνεχίζει στο Παρίσι από εκεί που είχε σταματήσει και έκανε το πρώτο βήμα για ακόμα έναν τίτλο στο Bercy.

O 6 φορές πρωταθλητής στο Bercy, ξεκίνησε ιδανικά μια ακόμα πορεία του στο παρισινό Masters, επικρατώντας του Maxime Cressy με 7-6 (1), 6-4.

Δεν ήταν εύκολο το απόγευμα για τον Σέρβο τενίστα, που βρήκε σθεναρή αντίσταση από τον Αμερικανό σε έναν αγώνα που πλησίασε τις δυο ώρες σε διάρκεια, δεν έχασε όμως και τη συγκέντρωσή του ο Nole, ο οποίος δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του.

Στο 1ο σετ οδηγήθηκε στο tie-break από τον Cressy, εκεί όμως κυριάρχησε κατά κράτος και έχασε μόνο έναν πόντο. Στο 2ο σετ ο Djokovic έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο κομβικό σημείο του 9ο game, πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε επιτυχώς για τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά στο παιχνίδι.

Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Djokovic στα indoor, με τον Σέρβο να προέρχεται από τις κατακτήσεις των τίτλων στο Τελ Αβίβ και στην Αστάνα. Με το Wimbledon έχει κερδίσει τα 3 τελευταία τουρνουά που έχει αγωνιστεί ο Novak και έχει 17 νίκες στη σειρά.

Στο Bercy είχε κερδίσει στις δυο τελευταίες του παρουσίες στο τουρνουά, το 2019 και το 2021, ενώ είναι ήδη ο πολυνίκης του θεσμού, με 6 τίτλους.

Στον 3ο γύρο του Paris Masters θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Karen Khachanov και Marc-Andrea Huesler, την Πέμπτη.

Στον 3ο γύρο του παρισινού Masters προκρίθηκε νωρίτερα και ο Andrey Rublev, ο οποίος κέρδισε τον John Isner με 6-2, 6-3. Θα περιμένει τον αγώνα του Hubert Hurkacz με έναν εκ των Holger Rune και Stan Wawrinka, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του ο Ρώσος. O Hurkacz κέρδισε σήμερα τον Adrian Mannarino με 7-6 (5), 6-4.

Επίσης σήμερα για τον 1ο γύρο, ο Corentin Moutet, που ήρθε με φόρα από τα προκριματικά, υποχρέωσε σε πρόωρη έξοδο τον Borna Coric, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-3, 6-4. Ο Jack Draper επιβλήθηκε του Arthur Rinderknech με 6-3, 6-4, ενώ ο Daniel Evans επικράτησε του Brandon Nakashima με 6-3, 3-6, 6-4 και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά.

Ο Fabio Fognini συμμετέχοντας ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό, ξεπέρασε το εμπόδιο του Arthur Fils με 7-6 (5), 6-7 (4), 6-2, ενώ ο Tommy Paul απέκλεισε τον Roberto Bautista Agut με 6-4, 6-4. Τέλος, ο Pablo Carreno Busta κέρδισε στο ισπανικό ντέμρπι τον Albert Ramos-Vinolas, με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots