ATP
Μεγάλη πρόκριση για τον Περβολαράκη στο Calgary

 
Μεγάλη πρόκριση για τον Περβολαράκη στο Calgary
tn team Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 - 23:30

Ο Μιχάλης Περβολαράκης επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Malek Jaziri στο Calgary του Καναδά, για να προκριθεί στη φάση των "16" του Calgary Challenger.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και σήμερα στο Calgary του Καναδά ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε του Malek Jaziri, άλλοτε Νο.42 στον κόσμο, με 3-6, 7-6 (3), 6-2.

Ο Περβολαράκης ανέκαμψε από ένα κακό ξεκίνημα, αφού είχε βρεθεί πίσω με 0-4, 0-15 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, από τον πολύ έμπειρο Τυνήσιο τενίστα. Κατάφερε να μπει στο 1ο σετ και να μειώσει σε 2-4 και σε 3-5, έχασε όμως την ευκαιρία να επιστρέψει εντελώς σ' αυτό, με τον Jaziri να σβήνει 3 break points στο 9ο game και να κρατάει τελικά το σερβίς του, κάνοντας το 6-3 στο 4ο set point του.

Και στο 2ο σετ προηγήθηκε με break ο Jaziri, στο 2-0, με τον Περβολαράκη να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει σε 2-2. Έπαιζε καλύτερα σε όλο το υπόλοιπο σετ ο 26χρονος Έλληνας τενίστας, που είχε ευκαιρίες για break ενώ ο ίδιος δεν αντιμετώπισε break points. Μπορεί να μην έφτασε σε νέο break, έπαιξε όμως καλύτερα και στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 4-0 και το κατέκτησε με 7-3.

Στο αποφασιστικό σετ ήρθαν και τα break για τον πρωταθλητή μας, που είχε το momentum και περισσότερες δυνάμεις από τον Jaziri. Με break από το 1ο κιόλας game προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο 7ο game έδωσε τη χαριστική βολή στον Τυνήσιο, κάνοντας νέο break για το 5-2, που του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη στο επόμενο game, την οποία και ολοκλήρωσε σε 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Θυμίζουμε πως ο Περβολαράκης ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο Calgary του Καναδά, όπου κέρδισε τον Αμερικανό Jacob Brumm (6-4, 6-4) και τον Καναδό Liam Draxl (6-4, 3-1, εγκατέλειψε).

Στον 2ο γύρο του καναδικού Challenger, o Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Harold Mayot, που απέκλεισε τον κορυφαίο του ταμπλό και Νο.107 στον κόσμο, Emilio Gomez, με 3-6, 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots