ATP
Στα ημιτελικά του ATP Finals για 11η φορά ο Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 16:18

Ο Novak Djokovic "εξουδετέρωσε" και τον Andrey Rublev με 2-0 σετ και εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals, για 11η φορά σε 15 παρουσίες στο τουρνουά!

Ένας εκπληκτικός Novak Djokovic επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 6-4, 6-1 σε 67 μόλις λεπτά και εξασφάλισε από σήμερα κιόλας την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ATP Finals.

Ο Djokovic πέτυχε 12 άσους, έχασε μόλις 2 πόντους στα πρώτα του σερβίς (33/35) ενώ σέρβιρε με ευστοχία 81% (35/43), με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει κανένα break point από τον Rublev. Ταυτόχρονα "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, αξιοποιώντας τις 3 από τις 4 ευκαιρίες που είχε για break. 

Στα πρώτα 8 games o Rublev κατάφερε να ακολουθήσει τον Djokovic και οι δυο τους ήταν ισόπαλοι στο 4-4, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο break point μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 10ο game o Djokovic έσβησε ένα game point και έφτασε στο πρώτο του break point, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με μια φανταστική επιστροφή, που κατέληξε σε απευθείας winner. 

Μετά απ' αυτό το break o δρόμος άνοιξε διάπλατα για τον Nole, που έχασε 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο το 2ο σετ και "έσπασε" το σερβίς του Rublev άλλες 2 φορές, στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), για να φτάσει σ' αυτή την άνετη νίκη.

Ο Djokovic έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που προκρίθηκε για 11η φορά στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά από τους Roger Federer (16 ημιτελικοί) και Ivan Lendl (12 ημιτελικοί). Τον Federer κυνηγάει και στους τίτλους ο Σέρβος, που διεκδικεί τον 6ο τίτλο του στο τουρνουά, όσους έχει κερδίσει ο πολυνίκης Ελβετός.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots