ATP
ATP: Μεγαλύτερα Masters, έπαθλα ρεκόρ το 2023

 
ATP: Μεγαλύτερα Masters, έπαθλα ρεκόρ το 2023
tn team Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 16:05

Η ΑΤΡ ανακοίνωσε την επέκταση κάποιων τουρνουά Masters 1000 σε ένα νέο μοντέλο για το tour, ενώ θα υπάρξει και αύξηση στα χρηματικά έπαθλα κατά 37,5 εκατομμύρια δολάρια, που θα φτάσουν τα συνολικά έπαθλα στον αριθμό ρεκόρ των 218 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια σεζόν στα χρηματικά έπαθλα ανακοίνωσε η ATP, που ενημέρωσε πως τα χρηματικά έπαθλα στα τουρνουά του ATP Tour και του ATP Challenger Tour θα αυξηθούν κατά 37,5 εκατομμύρια δολάρια, από το 2022 στο 2023.

Επιπλέον, τα χρηματικά έπαθλα αυτών των τουρνουά θα φτάσουν για τη σεζόν του 2023 στα 217,9 εκατομμύρια δολάρια, που είναι επίσης ένας αριθμός ρεκόρ. Να σημειωθεί, πως σ' αυτά τα τουρνουά δεν συγκαταλέγονται τα 4 Grand Slams, που είναι αυτόνομα τουρνουά, σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία (ITF).

Όπως κάνουν πάντως και τα Grand Slams, η ΑΤΡ εστίασε αρκετά στην αύξηση των επάθλων των μικρότερων τουρνουά, ώστε να βοηθηθούν οι παίκτες που έχουν περισσότερη ανάγκη τα χρήματα αυτά. Ενδεικτικό είναι πως το ATP Challenger Tour σημειώνει μια αύξηση της τάξης του 75%, από τα 12,1 εκατομμύρια δολάρια στα 21,1 εκ. δολάρια.

Ένα άλλο μοντέλο που φαίνεται να καθιερώνεται σιγά-σιγά στο καλαντάρι, είναι τα μεγαλύτερα σε διάρκεια τουρνουά. Συγκεκριμένα, 3 Masters 1000 τουρνουά το 2023 θα μετατραπούν σε τουρνουά 12 ημερών, από τουρνουά 8 ημερών. Πρόκειται για τα τουρνουά της Μαδρίτης, της Ρώμης και της Σαγκάης, που αναμένεται να επιστρέψει για 1η φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ωστόσο υπάρχει και η υπόθεση της Peng Shuai που προκάλεσε το "εμπάργκο" στην Κίνα, επομένως συνεχίζει να είναι στον αέρα το συγκεκριμένο τουρνουά.

Σε κάθε περίπτωση, τα 5 από τα 9 Masters 1000 που αναμένεται να γίνουν τη σεζόν του 2023, θα είναι τουρνουά δυο εβδομάδων (μαζί με το Indian Wells και το Μαϊάμι). 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots