WTA
Swiatek: "Ξέρω ότι θα είμαι το φαβορί στο Roland Garros"

 
Swiatek: "Ξέρω ότι θα είμαι το φαβορί στο Roland Garros"
© FOTO FITP
tn team Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 - 12:02

H Iga Swiatek αναγνωρίζει πως θα θεωρείται το μεγάλο φαβορί στο Roland Garros, μετά και τις νίκες της σε Μαδρίτη και Ρώμη, όμως αυτό δεν την πτοεί και δεν της δημιουργεί επιπλέον πίεση.

Αντίθετα, η κορυφαία παίκτρια του κόσμου παίρνει αυτοπεποίθηση από τις νίκες της και το υψηλού επιπέδου τένις που παίζει, για να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Παρίσι.

"Είμαι πραγματικά υπερήφανη με το παιχνίδι μου τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Αξιοποίησα τις ευκαιρίες μου, πίεζα συνεχώς τους αντιπάλους μου και μπόρεσα να ξεφύγω από δύσκολες καταστάσεις, χωρίς να μπω σε πολύ δύσκολες θέσεις", είπε η Swiatek στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της με 6-2, 6-3 επί της Aryna Sabalenka στον τελικό του Internazionali BNL d' Italia.

Για το Roland Garros, ανέφερε: "Ξέρω πως θα είμαι φαβορί στο Roland Garros επειδή θα πάω εκεί ως Νο.1 του κόσμου, αλλά έχω πολλή αυτοπεποίθηση και παίζω πολύ καλό τένις. Ξέρω πως τα Grand Slams είναι διαφορετική ιστορία, γι' αυτό και πρέπει να παραμείνω ταπεινή και συγκεντρωμένη στον εαυτό μου. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ξέρω καλά πως πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά αν θέλω να κερδίσω τον τίτλο."

Τέλος, για την κατάταξη και το πόσο λιγότερο την αφορά, σε σχέση με πέρσι, είπε: "Αυτή τη χρονιά είμαι λιγότερο συγκεντρωμένη σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την κατάταξη και τους πόντους που έχω να υπερασπιστώ σε κάθε τουρνουά. Πέρσι ήμουν λίγο πιο πιεσμένη εξαιτίας αυτού, γιατί ένιωσα πως πρέπει να διατηρήσω το Νο.1 και του έδωσα υπερβολική σημασία. Αυτές οι σκέψεις ποτέ δεν βοηθούν, σε κάνουν να δαπανάς ενέργεια που θα σου χρειαστεί σε άλλα πράγματα. Μου έδωσε όμως και ώθηση το ότι μπόρεσα να κλείσω δυνατά τη σεζόν, επειδή μου έδειξε ότι ακόμα και αν έχεις 1-2 κακά τουρνουά, μπορείς να οδηγηθείς σε κάτι καλό στο τέλος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots