WTA
Αυτοκρατορική Swiatek - επέστρεψε στη κορυφή της Ρώμης (vids)

 
Αυτοκρατορική Swiatek - επέστρεψε στη κορυφή της Ρώμης (vids)
© FOTO FITP
tennisnews team Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 - 19:35

Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο Iga Swiatek, έκανε σκόνη την Aryna Sabalenka και με αυτοκρατορική εμφάνιση κέρδισε τον τίτλο στη Ρώμη και έδωσε το μήνυμα λίγο πριν την έναρξη του Roland Garros.

Δεν έχασε κανένα σετ αυτή την εβδομάδα Swiatek και με παρόμοιο τρόπο πάτησε και το Νο.2 του κόσμου Sabalenka στον τελικό, με σκορ 6-2, 6-3 σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Συνολικά έχασε 33 game σε 6 αναμετρήσεις η Πολωνή τενίστρια, που δε φάνηκε να απειλείται σε καμία περίπτωση καθόλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Αυτός είναι ο 3ος τίτλος στη Ρώμη μετά το 2021 και 2022, ο 10ς WTA 1000 και ο 21ος συνολικά στη καριέρα της Swiatek.

Από την αρχή του 1ου σετ η Iga μπήκε με φόρα, πέτυχε break στο 3ο game (2-1) και στο 7ο (5-2) κατακτώντας το με 6-2, σε μόλις 37 λεπτά.

Δεν έδωσε ούτε ένα break point στην Sabalenka που φαινόταν εντελώς αποδιοργανωμένη.

Στο 2ο σετ η κατάσταση στην αρχή έδειχνε πιο ισορροπημένη με την Λευκορωσίδα να προσπαθεί να σπάσει το αντίπαλο σερβίς (συνολικά 7 χαμένα break point) αλλά την Swiatek να βρίσκει όλες τις απαντήσεις και να κάνει και πάλι τη διαφορά.

Και ενώ το σκορ ήταν 2-3 υπέρ της Sabalenka, η Swiatek πήρε 4 συνεχόμενα game και κέρδισε το σετ με 6-3, κλείνοντας ακόμα ένα ματς με επιτυχία.

Η Sabalenka έφτασε για 1η φορά στον τελικό της Ρώμης, με κορυφαία επίδοση μέχρι πρότινος τον ημιτελικό του 2022, ενώ για φέτος αγωνίστηκε για 2η φορά σε τελικό WTA 1000 μετά από αυτόν της Μαδρίτης την περασμένη εβδομάδα, εκεί όπου γνώρισε και πάλι την ήττα από την Swiatek.

Φέτος μέχρι στιγμής μετράει ένα τίτλο αυτόν στο Australian Open, όπου ήταν και ο 2ος της σε Grand Slam τουρνουά.

Η Swiatek φέτος έχει βρεθεί σε 4 τελικούς χωρίς να έχει χάσει κανένα. Αρχικά κατέκτησε το τρόπαιο στο Qatar Open, και μετέπειτα το Indian Wells. Τη περασμένη εβδομάδα κέρδισε τον τίτλο στη Μαδρίτη και σήμερα το τρόπαιο στη Ρώμη.

H Swiatek θα πάρει 785 βαθμούς παραπάνω μετά τη κατάκτηση του τουρνουά και θα ανοίξει την διαφορά από την 2η Sabalenka που θα κερδίσει 640 βαθμούς. Συνολικά η Πολωνή θα φτάσει στους 11695 βαθμούς και η Sabalenka στους 8138.

Στο Race οι 1000 βαθμοί που κέρδισε στο Ιταλικό τουρνουά θα διαμορφώσουν την βαθμολογία της στους 5335 πόντους, και η Sabalenka επίσης συνεχίζει στη 2η θέση με 3928 μετά τους 650 του φιναλιστ.

Αυτή ήταν η 8η νίκη της Swiatek έναντι της Sabalenka σε 11 αγώνες και 2η σερί νίκη έναντι της Λευκορωσίδας σε συνεχόμενα τουρνουά μετά και από το WTA 1000 της Μαδρίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots