ATP
8ος τελικός στο Finals o Djokovic (vids)

 
8ος τελικός στο Finals o Djokovic (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 17:05

Ο Novak Djokovic επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Taylor Fritz και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του ATP Finals. Θα είναι ο 8ος τελικός για τον Djokovic στο τουρνουά και ο 130ός συνολικά στην καριέρα του!

Δεν είχε και το πιο εύκολο απόγευμα ο Novak Djokovic, ούτε παρουσίασε το καλύτερό του τένις σήμερα, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε από τον ημιτελικό, κερδίζοντας τον Taylor Fritz με 7-6 (5), 7-6 (6).

Ήταν μια σημαντική straight sets νίκη για τον 35χρονο Σέρβο τενίστα, που θυμίζουμε πως χθες έπαιξε σε μια επική μονομαχία 3 ωρών και 11 λεπτών με τον Daniil Medvedev, επομένως το τελευταίο που ήθελε ήταν μια νέα μεγάλη μάχη, πριν από τον αυριανό τελικό.

Την απέφυγε, παίζοντας καλύτερα από τον Fritz, όποτε χρειάστηκε περισσότερο. Ο Αμερικανός πάντως, στην πρώτη του ever παρουσία στο ATP Finals προκρίθηκε στα ημιτελικά και στάθηκε αξιοπρεπέστατα σήμερα απέναντι στον κάτοχο 21 Grand Slam τίτλων.

Στο 1ο σετ ο Djokovic έκανε break νωρίς για το 3-2 και ο Fritz απάντησε στο επόμενο game, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Μετά απ' αυτό προστάτευσε το σερβίς του ο Αμερικανός μέχρι το tie-break, όπου κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 5-4. Στους τελευταίους πόντους ωστόσο, όταν η μπάλα ήταν πιο "καυτή", ο Nole έδειξε την χαρακτηριστική του ψυχραιμία και έκανε το mini-break για να κατακτήσει το tie-break με 7-5.

Στο 2ο σετ οι ρόλοι άλλαξαν, το αποτέλεσμα όμως ήταν λίγο πολύ το ίδιο. Συγκεκριμένα ο Fritz έκανε πρώτος το break για το 2-0 και μάλιστα έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-3.

Δεν είχε όμως σύμμαχο το σερβίς του όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ ο Αμερικανός, κι έτσι ο Djokovic, που ήταν πάντα εκεί να περιμένει την ευκαιρία, έκανε το break back για το 5-5.

Και το σετ αυτό πήγε σε tie-break, όπου ο Fritz έσβησε ένα match point στο 5-6 και ισοφάρισε σε 6-6, έκανε λάθος όμως στο 2ο match point του Σέρβου και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 8-6 του tie-break, έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα.

Ο Djokovic παρέμεινε αήττητος απέναντι στον Fritz, τον οποίο έχει κερδίσει 6 φορές, ενώ προκρίθηκε για 8η φορά στην καριέρα του στον τελικό του ATP Finals, όπου ήταν πρωταθλητής το 2008, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015.

Θα επιστρέψει στον τελικό μετά από 4 χρόνια και θα έχει την 3η του ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 6 τίτλων του Roger Federer, μετά από τους χαμένους τελικούς του 2016 και του 2018.

Συνολικά, θα παίξει για 130ή φορά σε τελικό στην καριέρα του στο tour και θα διεκδικήσει τον 91ο τίτλο της καριέρας του (90-39), 5ο φετινό, μετά από τη Ρώμη, το Wimbledon, το Τελ Αβίβ και την Αστάνα.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό (Σάββατο 22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), μεταξύ του Casper Ruud και του Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots