ATP
Djokovic: "Ένιωθα πιο βαριά τα πόδια μου, πρέπει να προσαρμοστώ"

 
Djokovic: "Ένιωθα πιο βαριά τα πόδια μου, πρέπει να προσαρμοστώ"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 - 10:06

Ο Novak Djokovic παραδέχτηκε πως δεν νιώθει τόσο φρέσκος όσο συνήθως, δεν είναι όμως ούτε εξουθενωμένος και θα είναι έτοιμος για τον αποψινό τελικό του ATP Finals.

"Η φυσική μου κατάσταση είναι διαφορετική από τα άλλα παιχνίδια. Μετά τον αγώνα με τον Medvedev, που κράτησε περισσότερο από 3 ώρες, τα πόδια μου τα ένιωθα πιο βαριά από τις άλλες μέρες. Ήξερα πως δεν θα ήμουν στην πιο φρέσκια μου εκδοχή σήμερα, αλλά έπρεπε να βρω έναν τρόπο και να προσαρμοστώ στο παιχνίδι. Δεν ήμουν και στα καλύτερά μου, ούτε όμως ένιωθα εξουθενωμένος. Θα μπορούσα να παίξω και 3ο σετ αν χρειαζόταν. Απλά δεν χτυπάω την μπάλα τόσο καθαρά όσο στις αρχές της εβδομάδας. Αυτές οι νίκες έχουν διπλή αξία, όταν δεν νιώθεις στα καλύτερά σου αλλά και πάλι καταφέρνεις να κερδίσεις έναν πολύ καλό παίκτη", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Taylor Fritz με 2-0 σετ.

Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του σημερινού τελικού, ο Djokovic θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που θα ξεπεράσει τα 160 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στην καριέρα του, ενώ αυτή την εβδομάδα μπορεί να φτάσει σε ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ, καθώς διεκδικεί το έπαθλο μαμούθ των 4,74 εκατομμυρίων δολαρίων, που δίνει το ATP Finals στον αήττητο πρωταθλητή.

"Τα χρηματικά έπαθλα είναι μια δημόσια πληροφορία, ωστόσο τα media δεν μιλούν ποτέ για τους φόρους που πληρώνουμε. Δεν μπορώ φυσικά να έρχομαι εδώ και να κάνω παράπονα για τους φόρους και άλλα έξοδα, γιατί τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα στη ζωή μου. Ήμουν πολύ τυχερός. Ήταν όμως απόρροια του τένις μου και των επιτυχιών που είχα, κάθε ευρώ που κέρδισα βγήκε με ιδρώτα και δάκρυα. Φυσικά και δεν παίρνω τίποτα για δεδομένο, επειδή γνωρίζω και πως είναι να ζεις χωρίς τίποτα στο τραπέζι. Ας μην ξεχνάμε το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα, με τον πόλεμο. Ξέρω πως είναι να βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά, κάτι που με βοηθάει να εκτιμήσω τα όσα έχω ακόμα περισσότερο."

Ο Djokovic ρωτήθηκε και για το ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη ανάμνησή του από το τουρνουά: "Η καλύτερη ανάμνησή μου από το ATP Finals ήταν όταν κέρδισα τον Roger Federer, περνώντας μια μπάλα με passing shot στο match point. Νομίζω πως ήταν το 2014 ή το 2015. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν έχασα από τον Andy Murray το 2016. Και οι δυο μας παίζαμε για το Νο.1 και εκείνος κέρδισε."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots