ATP
Ruud και Djokovic στον τελικό των τελικών!

 
Ruud και Djokovic στον τελικό των τελικών!
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 - 7:05

O Casper Ruud και ο Novak Djokovic θα αναμετρηθούν απόψε για το μεγάλο τρόπαιο των τελικών της σεζόν της ATP. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο τελικός του ATP Finals θα αρχίσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η 4η συνάντηση του Djokovic με τον Ruud, με τον Σέρβο να ήταν ο νικητής και στις 3 προηγούμενες, δυο σε ημιτελικούς στη Ρώμη, το 2020 και το 2022, και μια στο ίδιο γήπεδο, για το περσινό ATP Finals στους ομίλους, χωρίς να χάσει σετ σε καμία από αυτές!

Ο Djokovic έχει επίσης μια πολύ μεγάλη πορεία πίσω του και αυτή θα είναι η 8η παρουσία του στον τελικό του ATP Finals, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 5 φορές και διεκδικεί τον 6ο τίτλο του και την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer. Θα είναι η 3η φορά που θα παίξει σε τελικό μετά την κατάκτηση του 5ου τίτλου του στο Finals και η 1η μετά από 4 χρόνια.

Στη χρονιά θα είναι ο 7ος τελικός του και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του, μετά από τη Ρώμη, το Wimbledon, το Τελ Αβίβ και την Αστάνα, ενώ συνολικά στην καριέρα του θα διεκδικήσει τον 91ο τίτλο της καριέρας του, στον 130ό του τελικό (90-39)!

Ο Djokovic διεκδικεί επίσης και το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία από ένα τουρνουά, αφού ως αήττητος πρωταθλητής με νίκη σήμερα θα γίνει πλουσιότερος κατά 4,74 εκατομμύρια δολάρια. Ο Ruud είχε χάσει έναν αγώνα από τον Rafael Nadal στους ομίλους, επομένως το ποσό που διεκδικεί είναι μικρότερο, στα 4,35 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 23χρονος Νορβηγός θα παίξει για 1η φορά στον τελικό του ATP Finals, στη 2η μόλις παρουσία του στο τουρνουά. Αυτός θα είναι ο 3ος μεγάλος τελικός του σ' αυτή τη χρονιά, μετά τους τελικούς του Roland Garros και του US Open.

Έχει μια καταπληκτική χρονιά ο Ruud και θα βρεθεί και αυτός για 7η φορά σε τελικό φέτος, διεκδικώντας τον 4ο τίτλο του, μετά τα τρια 250άρια που κέρδισε σε Μπουένος Άιρες, Γενεύη και Gstaad. Στους άλλους τρεις τελικούς, στο Μαϊάμι, στο Roland Garros και στο US Open, είχε ηττηθεί.

Θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του ο Νορβηγός, στον 15ο τελικό του (9-5) και με μεγάλη διαφορά τον σημαντικότερο, αφού και οι 9 τίτλοι που κέρδισε ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Τέλος, στο βαθμολογικό μέρος της αναμέτρησης, για τον Ruud το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσει και τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη για φέτος, αφού αν κερδίσει θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.2, ενώ αν ηττηθεί στο Νο.3.

Ο Djokovic ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.5, μια χρονιά θυμίζουμε που δεν του επιτράπηκε να αγωνιστεί σε 2 Grand Slams και 4 Masters, ενώ στο Wimbledon, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής, δεν πήρε βαθμούς.

Πριν από τον τελικό του μονού, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, θα γίνει ο τελικός του διπλού, όπου οι Κροάτες Nikola Mektic και Mate Pavic θα αντιμετωπίσουν τον Αμερικανό Rajeev Ram και τον Βρετανό Joe Salisbury.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (20/11):

Centre Court:
17:00 Mektic/Pavic [4] v. Ram/Salisbury [2]
20:00 Casper Ruud [3] v. Novak Djokovic [7] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots