ATP
Επέστρεψε στο Top 5 o Djokovic

 
Επέστρεψε στο Top 5 o Djokovic
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 - 7:58

O Novak Djokovic κέρδισε 3 θέσεις μετά από την κατάκτηση του ATP Finals και επέστρεψε στο Top 5. Στο Νο.3 θα τερματίσει τη χρονιά ο Casper Ruud και στο Νο.4 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Δείτε πως διαμορφώθηκε το Top 10 μετά το Τορίνο.

Ο Djokovic ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας στο Τορίνο, αφού κατέκτησε το ATP Finals χωρίς να ηττηθεί κι έτσι πρόσθεσε στη συγκομιδή του 1.500 βαθμούς - τους περισσότερους που έχει πλέον στην κατοχή του από ένα τουρνουά, αφού θυμίζουμε πως δεν βαθμολογήθηκε φέτος στο Wimbledon, το μοναδικό Slam που κέρδισε.

Ο Σέρβος τενίστας, στα 35 του πια, επέστρεψε στο Top 5 και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.8 που είχε υποχωρήσει, ενώ τον χωρίζουν 2.000 βαθμοί από την κορυφή και θα ξεκινήσει μια χρονιά στην οποία δεν θα έχει καν βαθμούς να υπερασπιστεί σε πολλά μεγάλα τουρνουά.

Στο Νο.1 φυσικά παραμένει ο Carlos Alcaraz, που θα αλλάξει χρονιά στην κορυφή, ενώ στο Νο.2 έμεινε ο Rafael Nadal, αφού δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει ο Casper Ruud.

Ο 23χρονος Νορβηγός κέρδισε μια θέση και θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο.3 του κόσμου, ενώ μια θέση έχασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα τερματίσει στο Νο.4 για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Πίσω από τον Djokovic, στο Νο.6, βρίσκεται ο Felix Auger-Aliassime. Στο Νο.7 υποχώρησε ο Daniil Medvedev, ο οποίος έχασε 2 θέσεις, ενώ μια θέση έχασε ο Andrey Rublev, που βρίσκεται στο Νο.8. Στο Νο.9 παρέμεινε ο Taylor Fritz και στο Νο.10 επέστρεψε ο Hubert Hurkacz, που κέρδισε μια θέση και έριξε στο Νο.11 τον Holger Rune.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots