ATP
Στον τελικό του Davis Cup o Καναδάς (vids)

 
Στον τελικό του Davis Cup o Καναδάς (vids)
© Davis Cup Finals
tennisnews team Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 23:00

Για 2η φορά στα τελευταία 3 χρόνια προκρίθηκε στον τελικό του Davis Cup o Καναδάς, που κέρδισε την Ιταλία με 2-1 και θα παίξει αύριο με την Αυστραλία για τον τίτλο.

Μετά το 1913 και το 2019, ο Καναδάς προκρίθηκε για 3η φορά στην ιστορία του στον τελικό του Davis Cup, μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Ιταλίας.

Η πολύ δυνατή καναδική ομάδα, που θα βρεθεί για 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια στον τελικό και θα έχει μια ακόμα ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στο Davis Cup, κέρδισε την επίσης πολύ δυνατή Ιταλία, σε έναν πολύ κλειστό ημιτελικό.

Στο πρώτο μονό της συνάντησης, o Lorenzo Sonego πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη εις βάρος του Denis Shapovalov, με 7-6 (4), 6-7 (5), 6-4, μετά από μια επική μονομαχία 3 ωρών και 14 λεπτών.

O Felix Auger-Aliassime ανέλαβε δράση στη συνέχεια, κερδίζοντας τον Lorenzo Musetti με 6-3, 6-4. O 22χρονος Καναδός, ο οποίος έκλεισε πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν, δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο παιχνίδι και "έσπασε" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Musetti, για να φτάσει ελεγχόμενα στη νίκη αυτή.

Στο διπλό, που έκρινε και το εισιτήριο της πρόκρισης, έγινε επίσης ένα πολύ κλειστό ματς, που είχε και πάλι πρωταγωνιστή τον Auger-Aliassime. Το Νο.1 του Καναδά, μαζί με τον σπεσιαλίστα των διπλών, Vasek Pospisil, κέρδισαν τους Matteo Berrettini και Fabio Fognini με 7-6 (2), 7-5.

Θυμίζουμε πως η Αυστραλία κέρδισε την Κροατία χθες με 2-1 και στον αυριανό τελικό ο Καναδάς και η Αυστραλία θα διεκδικήσουν τον τίτλο. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots