ATP
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να πεισμώσω τον Rublev για το επόμενο ματς, ήταν λάθος"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 - 17:12

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε για τον Andrey Rublev στο Τορίνο, λέγοντας πως μετάνιωσε, πως αδίκησε τον Ρώσο τενίστα και πως ήθελε μόνο να τον πεισμώσει για να παίξει καλύτερα στα ημιτελικά. Είπε επίσης πως θα ήθελε να απολογηθεί όταν τον δει ξανά.

"Αυτό που είχα πει στη συνέντευξη Τύπου για τον Rublev, ήταν λάθος και άδικο. Το είχα δει από μια διαφορετική προσέγγιση, ήθελα να τον πεισμώσω για τον επόμενο αγώνα του (με τον Ruud στα ημιτελικά του ATP Finals) και να παίξει ακόμα καλύτερα", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Arab News, ενόψει της συμμετοχής του στο Mubadala World Tennis Championship στο Άμπου Ντάμπι. 

"Δεν θα πω τους λόγους γι' αυτό, είναι ξεκάθαρη η κατάσταση που θα έπρεπε να διαχειριστώ αν έπαιζα εγώ μ' αυτόν τον αντίπαλο. Ήθελα πάντως πολύ να κερδίσει τον επόμενο αγώνα ο Andrey, ήθελα να δυναμώσω τη φωτιά μέσα του, να είναι πιο διψασμένος και συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα", συνέχισε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Θυμίζουμε πως μετά την ήττα του από τον Rublev και τον αποκλεισμό του από τη φάση των ομίλων του ATP Finals, σε έναν αγώνα που ομολογουμένως είχε ξεκινήσει καλύτερα από τον Ρώσο και πολλοί πίστεψαν ότι θα κέρδιζε, ο Στέφανος είχε κάνει κάποια υποτιμητικά σχόλια για το παιχνίδι του Rublev, λέγοντας πως δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο εκείνη τη μέρα, αλλά ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τα λίγα όπλα που διέθετε.

Όπως εξήγησε στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στο Arab News, ήθελε να τον νευριάσει και να τον πεισμώσει για να παίξει καλύτερα την επόμενη μέρα, αφού αν ο Rublev κέρδιζε τον Ruud, θα ήταν εκείνος σήμερα στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ήταν λάθος, γιατί ένιωσα ότι δεν μπόρεσε να αποδώσει. Είδα τον αγώνα και δεν έπαιξε τόσο καλά όσο περίμενα. Αν κέρδιζε αυτόν τον αγώνα θα τερμάτιζα τη σεζόν στο Top 3. Έπαιξα λίγο με αυτό και προσπάθησα να εξαντλήσω τις πιθανότητες. Ασφαλώς το καλύτερο θα ήταν απλά αν κέρδιζα αυτό το παιχνίδι."

Στη συνέχεια, ο Στέφανος μίλησε με πολύ καλά λόγια για το παιχνίδι του Rublev, αποκαθιστώντας την τάξη, σε σχέση με όσα είχε πει σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου: "Είναι εκπληκτικός παίκτης. Έχει πολλά όπλα και τα χρησιμοποιεί πολύ καλά στο γήπεδο. Χτυπάει πολύ δυνατά την μπάλα, είναι σαν τον Marat Safin της νέας γενιάς. Δεν θεωρώ ότι τον περιορίζει το παιχνίδι του, είναι πολλά χρόνια στο tour και έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους. Είναι ένας από τους πιο πειθαρχημένους παίκτες και σπουδαίος επαγγελματίας. Ταυτόχρονα είναι πολύ ωραίος τύπος, πολύ αστείος άνθρωπος, με μια πολύ καλή ψυχή και μου αρέσει να περνάω χρόνο κοντά του. Είναι φιλικός και αυτοσαρκάζεται πολύ."

Για το αν μετάνιωσε για τη δήλωση του Τορίνο, είπε: "Ναι, μετάνιωσα. Δεν ήταν καλό για μένα. Ήμουν πληγωμένος που δεν έφτασα ως το τέλος του τουρνουά. Προσπάθησα να βγάλω όλη την αρνητική ενέργεια, αλλά αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ακόμα και αν πίστευα ότι θα έβγαινε κάτι καλό απ' αυτό. Σίγουρα αν τον δω θα ήθελα να του ζητήσω συγγνώμη, γιατί ασφαλώς δεν πιστεύω πραγματικά αυτά που είπα για εκείνον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots