ATP
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Majchrzak

 
Kamil Majchrzak
Kamil Majchrzak © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 - 9:44

Ο Πολωνός τενίστας Kamil Majchrzak, ο οποίος βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο ίδιος, υποστήριξε πως δεν έχει ιδέα για το τι έχει συμβεί.

Ο 26χρονος Majchrzak, Νο.77 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβεβαίωσε μια φήμη που υπήρχε τις τελευταίες ώρες με μια δημοσίευσή του στα social media, σχετικά με θετικό έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε. Μάλιστα έκανε λόγο για τουλάχιστον δυο διαφορετικούς ελέγχους, τους τελευταίους μήνες.

"Έχω κάποια πολύ άσχημα και δύσκολα νέα να μοιραστώ με όλους σας. Βγήκα θετικός σε ντόπινγκ ελέγχους κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2022. Πρώτα, θέλω να πω πως δεν πήρα ποτέ εις γνώση μου απαγορευμένη ουσία. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ιδέα τι έχει συμβεί και αυτό είναι μεγάλο σοκ για μένα. Ξεκίνησα να δίνω την πιο μεγάλη μάχη της ζωής μου, να προσπαθήσω να αποδείξω την αθωότητά μου και να επιστρέψω στο άθλημα που αγαπώ", έγραψε στη δημοσίευσή του ο Majchrzak.

Ο Πολωνός τενίστας βρισκόταν στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού αυτή η σεζόν του ήταν η πιο σταθερή που έκανε ποτέ, γι' αυτό και κατάφερε να ανεβεί μέχρι το Νο.75 του κόσμου, που είναι και το career high του. Τώρα βρίσκεται στο Νο.77 του κόσμου και σε μερικές μέρες θα πήγαινε στην Αυστραλία, για να παίξει στο πρώτο United Cup της ιστορίας και απευθείας στο κυρίως ταμπλό του Australian Open.

Αυτό δεν είναι πλέον εφικτό, αφού αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινωθεί και από το International Tennis Integrity Agency (ITIA) η περίπτωση του Πολωνού, που θα αποκλειστεί άμεσα από το tour για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του και να αποφασιστεί η τελική του τιμωρία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots