ATP
Κύργιος για Davis Cup: "Αν με στήριζαν οι Αυστραλοί, θα έπαιζα και θα κέρδιζα"

 
Κύργιος για Davis Cup: "Αν με στήριζαν οι Αυστραλοί, θα έπαιζα και θα κέρδιζα"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 - 11:21

Ο Νικ Κύργιος σχολίασε με τον δικό του καυστικό τρόπο την απουσία του από τους τελικούς του Davis Cup, λέγοντας έκδηλα πως προτιμάει να παίζει φιλικά που του προσφέρουν μεγάλα χρηματικά έπαθλα. 

Τον προηγούμενο μήνα, η απουσία του Νικ Κύργιου από τους τελικούς του Davis Cup στη Μάλαγα ήταν κάτι που σχολιάστηκε αρκετά, ιδίως μετά την ήττα της Αυστραλίας στον τελικό από τον Καναδά.

Τόσο ο Lleyton Hewitt, όσο και ο Alex De Minaur, είπαν πως προσπάθησαν να πείσουν τον Κύργιο να παίξει στους τελικούς, όμως ήταν δική του απόφαση να μην το κάνει.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος αγωνίστηκε στη Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα για το τουρνουά επίδειξης Diriyah Tennis Cup, δε μάσησε ούτε αυτή τη φορά τα λόγια του, λέγοντας καταφανώς πως προτιμάει να βρίσκεται σε τουρνουά που του δίνουν πολλά χρήματα και μπορεί να είναι χαλαρός με την κοπέλα του. Επιπλέον, έθιξε και το ζήτημα της αντιμετώπισης που έχει από την ομοσπονδία και την υπόλοιπη οικογένεια του τένις στην Αυστραλία.  

"Αν ένιωθα πως έχω περισσότερη στήριξη στην Αυστραλία, τότε θα έπαιζα και θα έφερνα αυτό το τρόπαιο στο σπίτι. Προτιμώ να παίζω σε τουρνουά επίδειξης που με πληρώνουν καλά και που μου επιτρέπουν να είμαι με την κοπέλα μου", είπε ο Κύργιος αυτή την εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία.

Το καλοκαίρι, ο Κύργιος είχε εκφράσει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που έχει από τους Αυστραλούς, όταν είχε προκριθεί στον τελικό του Wimbledon.

"Ένας Αυστραλός βρίσκεται στον τελικό του Wimbledon και δέχομαι μόνο κριτική και αρνητικά σχόλια. Πολλοί άνθρωποι μέσα στην Tennis Australia δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα παίξω στον τελικό", είχε πει τότε ο Νικ.

Μετά το Ριάντ, ο Κύργιος θα παίξει και στο World Tennis League στο Ντουμπάι, από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου. Μετά απ' αυτό πάντως θα επιστρέψει στην Αυστραλία και θα παίξει για τη χώρα του, στο United Cup.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots