ATP
Κύργιος: "Μου ήταν δύσκολο να βρω ισορροπία ανάμεσα στη νίκη και τη διασκέδαση"

 
Κύργιος: "Μου ήταν δύσκολο να βρω ισορροπία ανάμεσα στη νίκη και τη διασκέδαση"
tn team Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 - 18:01

O Νικ Κύργιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport έκανε μια αναδρομή για τη σεζόν που πέρασε, ενώ μίλησε για τις προσδοκίες και τη πίεση που δέχεται από τον κόσμο αλλά και για τις δικές του βλέψεις στο άμεσο μέλλον.

Ο Νικ Κύργιος πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν το 2022, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Wimbledon, ενώ κατέκτησε και τον τίτλο στα διπλά του Australian Open μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη.

Ο Ελληνοαυστραλός έχει δείξει ότι διαθέτει ποιότητα στο παιχνίδι του ώστε να πετύχει σπουδαία πράγματα στο άθλημα. Τη φετινή χρονιά ο 27χρονος τενίστας μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο, με τις επιδόσεις και τα πολύ καλά αποτελέσματα του στο tour.

"Είμαι στο tour 9 χρόνια και νιώθω σα βετεράνος. Ήταν απίστευτη διαδρομή, με πολά σκαμπανεβάσματα. Νιώθω ότι τώρα παίζω το καλύτερο μου τένις, το απολαμβάνω. Ήταν σαν ένα τρενάκι σε λούνα παρκ. Φέτος είχα μεγαλύτερο κίνητρο από κάθε άλλη φορά."

"Πάντα πιστεύω ότι το Wimbledon είναι το τουρνουά που έχω τις καλύτερες πιθανότητες από τα Grand Slam. Προφανώς, το να παίζει σε χορτάρι στην Αυστραλία είναι το πλεονέκτημα. Η κατάκτηση του Australian Open στο διπλό μου έδωσε αυτοπεποίθηση να μπορέσω να είμαι συνεπής για δυο βδομάδες. Νιώθω ότι όλοι έχασαν τη πίστη τους σε εμένα. Όλα τα μέσα ενημέρωσης ακόμα και μέρος της ομάδας μου. Αλλά μπόρεσα να τα καταφέρω."

"Η σχέση με το κοινό είναι πολύ δύσκολη, ειδικά για το τρόπο που παίζω. Μπορεί το σκορ να είαι 30-30 ή 30-40 με break ball και κάποιος να φωνάξει να κάνω ένα underarm σερβίς ή ένα tweener. Όταν είμαι στο γήπεδο, το καταλαβαίνω. Πάντα δυσκολεύομαι να βρω την ισορροπία ανάμεσα στη νίκη και στην διασκέδαση. Μερικές φορές μου έχει κοστίσει αγώνες, αλλά μου αρέσει έτσι."

"Η πίεση είναι προνόμιο. Στη πραγματική ζωή δεν υπάρχει μεγάλη πίεση αν είσαι τενίστας. Ταξιδεύουμε γνωρίζουμε διαφορετικούς πολιτισμούς. Όποτε καταλαβαίνω ότι όταν πρόκειται να βγω στο γήπεδο, με όλες τις προσδοκίες, υπάρχει μεγάλη πίεση. Ειδικά στο Australian Open, στο οποίο ο κόσμος περιμένει σπουδαία πράγματα από εμένα. Δεν είναι εύκολο να είσαι στο επίκεντρο. Ταυτόχρονα νιώθω ότι είναι κάτι που έχω δημιουργήσει εγώ. Δουλεύω σκληρά για να το διοχετεύω και να το χρησιμοποιώ σαν πλεονέκτημα μου."

"Αν κερδίσεις ένα τουρνουά ή κάτι σημαντικό, θέλουν περισσότερα από εσένα. Έχω μάθει ότι ποτέ καμία επιτυχία δεν είναι αρκετή για τον κόσμο. Από τη δικιά μου σκοπιά, έχω κάνει μεγάλα επιτεύγματα στο τένις. Θέλω να πετύχω περισσότερα για εμένα και για την ομάδα μου και για κανέναν άλλον".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots