ATP
Επιστροφή στην Αυστραλία με νίκη ο Djokovic (vids)

 
Επιστροφή στην Αυστραλία με νίκη ο Djokovic (vids)
tn team Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 - 6:35

O Novak Djokovic έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στη μεγάλη του επιστροφή στην Αυστραλία, απώλεσε μόλις 5 games από τον Constant Lestienne και εξασφάλισε την παρουσία του στη φάση των "16" του τουρνουά της Αδελαΐδας. Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Daniil Medvedev.

Ο Djokovic αντιμετώπισε για 1η φορά στην καριέρα του τον Lestienne και όταν συμβαίνει αυτό πάντα ενέχει κινδύνους, ωστόσο ήταν πολύ καλός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γάλλο, τον οποίο νίκησε με 6-3, 6-2 σε 74 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Djokovic ήταν ο πρώτος παίκτης που ήρθε αντιμέτωπος με break point, στο 5ο game του 1ου σετ, αλλά το έσβησε και έκανε το 3-2. Μετά απ' αυτό το game έκανε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 5-2 και να κλείσει το σετ στα 9 games.

Στο 2ο σετ έκανε δυο απανωτά breaks o Σέρβος τενίστας, ο οποίος προηγήθηκε με 4-0, ενώ στο δικό του σερβίς φρόντισε να μην απειληθεί έως και το τέλος, για να "κλειδώσει" τη νίκη του στο 8o game για το 6-2.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του Djokovic, που είχε κλείσει τη σεζόν του 2022 κατακτώντας αήττητος το ATP Finals. Επίσης ήταν η 19η νίκη του στις 20 τελευταίες του αναμετρήσεις!

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Αυστραλία, σας ευχαριστώ όλους όσοι ήρθατε εδώ σήμερα. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την υποδοχή την οποία ήθελα", είπε ο Djokovic στις δηλώσεις που έκανε από το court, ευχαριστώντας και τους Σέρβους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες στη μητρική τους γλώσσα.

"Αν πρέπει να διαλέξω τη χώρα στην οποία είχα τις περισσότερες επιτυχίες μου, θα ήταν η Αυστραλία. Εδώ κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam το 2008, κέρδισα 9 φορές το Australian Open, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του τελικού 6 ωρών που είχαμε με τον Nadal το 2012. Παρά τα όσα συνέβησαν πέρσι εδώ, είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και θέλω να απολαύσω τους αγώνες μου εδώ", είπε ακόμα ο Nole, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Adelaide International τον Quentin Halys.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης της ΑΤΡ 250 κατηγορίας προκρίθηκε και ο Daniil Medvedev, πιθανός αντίπαλος του Djokovic στα ημιτελικά. Δεν είχε εύκολο έργο ο Medvedev, ο οποίος μετά από 1,5 ώρα αγώνα είχε ένα προβάδισμα με 7-6 (6), 2-1 (χωρίς break στο 2ο σετ) επί του Lorenzo Sonego, που έχασε 9 set points στο 1ο σετ!

Μετά το 3ο game του 2ου σετ, δυστυχώς ο Ιταλός τενίστας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού κι έτσι ο Medvedev πήρε το εισιτήριο για τον 2ο γύρο. Εκεί ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Miomir Kecmanovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots