ATP
Απροσπέλαστος Djokovic! (vids)

 
Απροσπέλαστος Djokovic! (vids)
© Tennis Australia
tn team Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2023 - 13:50

O Novak Djokovic δείχνει απροσπέλαστος στην Αυστραλία, αφού κέρδισε και τον Daniil Medvedev με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον τελικό της Αδελαΐδας, όπου θα διεκδικήσει τον 92ο τίτλο της καριέρας του!

Ούτε από τον Medvedev έχασε σετ ο Djokovic, ο οποίος κέρδισε τον μεγάλο ημιτελικό του Adelaide International με 6-3, 6-4 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, όπου τον περίμενε ο Sebastian Korda.

O 35χρονος Σέρβος, αήττητος στην Αυστραλία από το 2018, δεν άργησε καθόλου να βρει τον καλύτερό του εαυτό, πριν από την έναρξη του Australian Open, όπου θα διεκδικήσει τις επόμενες εβδομάδες τον 10ο τίτλο του και 22ο σε Grand Slam διοργάνωση.

Μετά τις straight sets νίκες του επί των Constant Lestienne, Quentin Halys και Denis Shapovalov, πανηγύρισε άλλη μια κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλο που θα έχει αυτή την εβδομάδα, τον Medvedev.

Στο 1ο σετ ο Novak έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με 4-1. Έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 7ο game, έκανε το 5-2 και αργότερα κράτησε ευκολότερα το σερβίς του, για να κάνει το 6-3.

Και στο 2ο σετ ο Nole έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε στο μοναδικό break στο 7ο game, για να πάρει προβάδισμα με 4-3. Στο επόμενο game ζορίστηκε, αλλά έσβησε άλλα 2 break points και έκανε το 5-3. Λίγο μετά κράτησε πιο εύκολα το σερβίς του για το 6-4 και "σφράγισε" τη σημαντική αυτή νίκη.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Djokovic σε 13 αναμετρήσεις με τον Medvedev (8-4), ενώ ο Σέρβος τενίστας έφτασε τις 9 συνεχόμενες νίκες και τις 22 νίκες στις 23 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour!

Ο πολύ εντυπωσιακός Nole θα αντιμετωπίσει αύριο τον Sebastian Korda, στον 131ο τελικό της καριέρας του. Ξεπέρασε ήδη το ρεκόρ του Rafael Nadal με 130 τελικούς και είναι πλέον στην 4η θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους τελικούς στην ιστορία της open era. Πρώτος είναι ο Jimmy Connors με 164, 2ος ο Roger Federer με 157 και 3ος ο Ivan Lendl με 146.

Επιπλέον, ο Djokovic είναι κοντά στον 92ο τίτλο της καριέρας του και αν επιβεβαίωσει τα προγνωστικά αύριο θα φτάσει το ρεκόρ του Nadal, που είναι επίσης 4ο στη σχετική λίστα. Θα είναι επίσης πολύ κοντά στο ρεκόρ των 94 τίτλων του Lendl, πηγαίνοντας πλέον για τα τρομερά ρεκόρ των 109 τίτλων του Connors και των 103 τίτλων του Federer.

Ο Korda νωρίτερα σήμερα κέρδιζε τον Yoshihito Nishioka με 7-6 (5), 1-0, όταν ο Ιάπωνας είχε μια ενόχληση και αποφάσισε να εγκαταλείψει, καθώς δεν ήθελε να ρισκάρει κάτι χειρότερο ενόψει Australian Open.

O 22χρονος Αμερικανός διανύει μια φανταστική εβδομάδα, αφού πριν από τον Nishioka είχε αποκλείσει τους Andy Murray, Roberto Bautista Agut και Jannik Sinner. Θα παίξει στον 5ο τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του (1-3), με όλους τους προηγούμενους τελικούς του να είναι επίσης σε 250άρια τουρνουά. Απέναντι στον Djokovic, θα είναι η πρώτη του επίσημη συνάντηση στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots