ATP
55 βαθμούς από το Νο.2 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © James Gourley/Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 - 12:31

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μείωσε τη διαφορά του από το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης στους 55 μόλις βαθμούς και βρίσκεται σε απόσταση ικανή για να απειλήσει και τον κορυφαίο της κατάταξης, Carlos Alcaraz, στο Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος τις προηγούμενες εβδομάδες στο United Cup, κερδίζοντας και τα 4 παιχνίδια που έδωσε στα μονά. Έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, βοήθησε τα μέγιστα την Ελλάδα σ' αυτή την πολύ καλή πορεία μέχρι τα ημιτελικά και επιπλέον συγκέντρωσε 165 βαθμούς, που τον έφεραν στη συγκομιδή των 5.715 βαθμών γι' αυτή την εβδομάδα.

Μπορεί να παρέμεινε στο Νο.4 του κόσμου ο Έλληνας πρωταθλητής, ωστόσο μείωσε τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τον Casper Ruud και το Νο.3 και στους 55 βαθμούς από τον Rafael Nadal και το Νο.2.

Ο Στέφανος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ανεβεί και στο Νο.1, όπου παραμένει ο Carlos Alcaraz, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open. Αν ο Στέφανος κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam στο τέλος του μήνα, τότε θα ξεπεράσει τον Ισπανό και θα γίνει το νέο Νο.1 της ΑΤΡ.

Ελπίδες για το Νο.1 έχουν και ο Casper Ruud, αλλά και ο Novak Djokovic, που παρέμεινε στο Νο.5 του κόσμου, αλλά κέρδισε και αυτός έδαφος, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Αδελαΐδα.

Στο Νο.6 ανέβηκε ο Andrey Rublev, που κέρδισε 2 θέσεις εκμεταλλευόμενος την απώλεια βαθμών που είχαν οι Felix Auger-Aliassime και Daniil Medvedev, που έπεσαν στο Νο.7 και στο Νο.8 αντίστοιχα. Στο Νο.9 βρίσκεται ο Taylor Fritz και το Top 10 συμπληρώνει ο Holger Rune.

Από 2 θέσεις κέρδισαν οι Cameron Norrie και Matteo Berrettini, στο Νο.12 και στο Νο.14 αντίστοιχα, ενώ 4 θέσεις άφησε πίσω του ο Lorenzo Musetti, που ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.19 του κόσμου.

Ο Borna Coric κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23, ενώ ο Sebastian Korda, που έκανε την καλύτερη εβδομάδα της καριέρας του στην Αδελαΐδα, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.31. Τέλος, πολύ σημαντική άνοδο 34 θέσεων είχε ο Tallon Griekspoor, που άφησε πίσω του 34 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.61.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots