ATP
1ος τίτλος μετά από 5 χρόνια για τον Gasquet (vid)

 
1ος τίτλος μετά από 5 χρόνια για τον Gasquet (vid)
tn team Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 - 11:16

O Richard Gasquet επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Cameron Norrie, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο ASB Classic του Ώκλαντ, κατακτώντας τον 1ο τίτλο του από το 2018.

Μετά από 2,5 ώρες μάχης, ο Gasquet έκαμψε την αντίσταση του Norrie με 4-6, 6-4, 6-4 και έγινε ο νέος πρωταθλητής του ASB Classic, στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Αυτός ήταν ο 16ος τίτλος καριέρας για τον 35χρονο Γάλλο (16-17 σε τελικούς), 1ος από τον Ιούνιο του 2018, όταν κέρδισε τον τίτλο στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας.

Στο 3ο σετ του τελικού ο Gasquet έκανε μια πολύ μεγάλη ανατροπή, καθώς βρέθηκε πίσω με 0-3, 0-40. Κατάφερε αρχικά να αποφύγει το διπλό break, σώζοντας 4 break points, για να μειώσει σε 1-3.

Ο Norrie κράτησε το σερβίς του στη συνέχεια για το 4-1, αλλά ο Gasquet πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε το πρώτο break για να μειώσει σε 4-3. Αφού έσβησε νέο break point, ο πολύ έμπειρος Γάλλος ισοφάρισε σε 4-4, ενώ στη συνέχεια έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με 5 κερδισμένα games στη σειρά.

Αυτή ήταν η 2η ανατροπή του Gasquet στο τουρνουά, αφού νωρίτερα στην εβδομάδα είχε κερδίσει επιστρέφοντας από σετ πίσω και τον David Goffin, για την προημιτελική φάση.

Με την κατάκτηση του τίτλου, ο Gasquet θα επιστρέψει στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 25 θέσεις και ανεβαίνοντας στο Νο.42 του κόσμου, από το Νο.67 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots