ATP
Djokovic: "Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω σεβασμό"

 
Djokovic: "Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω σεβασμό"
tn team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 16:19

Ο Novak Djokovic ρωτήθηκε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου για τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς από μεγάλα διεθνή media, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Μετά τη νέα πολύ εντυπωσιακή εμφάνισή του για το Australian Open, ο Djokovic ρωτήθηκε για το αν μπορεί να υπάρξει δίκαιη δημοσιογραφία κατά τη γνώμη του, με αφορμή βεβαίως και το γεγονός πως είναι ένας παίκτης που έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των διεθνή media.

Πολύ ψύχραιμα και ευγενικά, ο Djokovic εξήγησε πως κατανοεί ότι δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι με όλους, αλλά αυτό που ζητάει είναι να υπάρχει σεβασμός, όπως άλλωστε υπάρχει και από τη δική του μεριά.

"Ίσως η γνώμη μου και η γνώμη σου να είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά, είναι να βλέπω σεβασμό και όχι μια μονόπλευρη αφήγηση των πραγμάτων. Μου αρέσει να βλέπω όταν κάποιος έχει μια διαφορετική άποψη, να καταλαβαίνει τον αθλητή, είτε είναι για μένα είτε για κάποιον άλλον, να κατανοεί από που προέρχεται, να προσπαθεί να είναι πιο αντικειμενικός. Αυτό θα ήθελα να δω.

Σέβομαι το επάγγελμα και καταλαβαίνω ότι χωρίς τα media, το άθλημά μας δεν θα ήταν τόσο δημοφιλές και παγκόσμιο. Οπότε θεωρώ πως όλοι είμαστε μέρος της ίδιας ομάδας. Στο τέλος της ημέρας, όλοι είμαστε μέρος αυτού του υπέροχου αθλήματος, όλοι το αγαπάμε και όλοι ζούμε από αυτό.

Αυτό είναι όλο. Καταλαβαίνω πως κάποιοι άνθρωποι είναι προκατειλημμένοι, μπορεί να με συμπαθούν περισσότερο ή λιγότερο. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε με μια απλή λέξη τι θα σήμαινε δίκαιη δημοσιογραφία."

O Djokovic θα επιστρέψει στη Rod Laver Arena την Παρασκευή, για την αναμέτρησή του με τον Tommy Paul για την ημιτελική φάση του Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots