Πλησιάζει το 22ο ο αδιανόητος Nole! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © REUTERS/Jaimi Joy
tn team Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 - 12:51

Κάθε φορά και καλύτερος γίνεται ο Novak Djokovic, ο οποίος μετά την τρομακτική του εμφάνιση επί του Alex De Minaur, έκανε μια ακόμα καλύτερη απέναντι στον Andrey Rublev, για να τον συντρίψει και αυτόν με 3-0 σετ και να προκριθεί στον 44ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση!

Αδιανόητα πράγματα κανει και φέτος στη Μελβούρνη ο Novak Djokovic, που 2 μέρες μετά την τρομερή του εμφάνιση με τον De Minaur, "εξαφάνισε" και τον Rublev, που χωρίς να παίξει άσχημα γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 6-1, 6-2, 6-4 από τον φοβερό και τρομερό Σέρβο!

Χάρη στη νέα πολύ εντυπωσιακή νίκη του, ο Djokovic προκρίθηκε για 10η φορά στα ημιτελικά του Australian Open - κάτι που όποτε κάνει κατακτάει και τον τίτλο! Επίσης, προκρίθηκε στον 44ο ημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τον recordman Roger Federer, που έχει 46 ημιτελικούς σε Slams.

Μόλις 2 ώρες και 3 λεπτά έμεινε αυτή τη φορά στο court o Novak, που και σήμερα φάνηκε να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με το πόδι του.

Ο Σέρβος τελείωσε το παιχνίδι με 14 άσσους, 32 winners και 21 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Rublev είχε 26 winners και 29 λάθη, ενώ επιπλέον έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε, για να "σπάσει" 5 φορές συνολικά στο παιχνίδι το σερβίς του Ρώσου (5/14 break points).

Αυτή ήταν η 39η συνεχόμενη νίκη του Djokovic σε αυστραλιανό έδαφος, όπου δεν έχει ηττηθεί από το 2018. Επίσης έφτασε τις 26 συνεχόμενες νίκες στη Μελβούρνη και τις 87 συνολικά (87-8).

Επιπλέον, έφτασε τις 10 νίκες στο 2023 (10-0), τις 15 διαδοχικές νίκες στο tour και τις 28 νίκες στις 29 τελευταίες αναμετρήσεις του!

Θυμίζουμε πως διεκδικεί τον 10ο τίτλο του στο Australian Open και τον 22ο σε Grand Slam διοργάνωση, για να ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ του Rafael Nadal. Ταυτόχρονα, αν τα καταφέρει, θα επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας πολύ λίγους βαθμούς για να υπερασπιστεί σε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς και έχοντας ήδη ένα "άθραυστο" ρεκόρ, με 373 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 (ο 2ος Federer είχε 310 και ο επόμενος ενεργός τενίστας είναι ο Nadal με 209).

Την Παρασκευή, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, για 1η φορά στην καριέρα του, όντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να μπει σε ακόμα έναν τελικό στην Αυστραλία και στον 33ο του συνολικά σε Grand Slam, όπου ήδη έχει ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ, τους 32 του Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots