Ποιος τραυματισμός; Ο Djokovic "διέλυσε" τον De Minaur! (vids)

 
Ποιος τραυματισμός; Ο Djokovic "διέλυσε" τον De Minaur! (vids)
© REUTERS/Hannah Mckay
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 12:38

O Novak Djokovic έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, φάνηκε να μην ενοχλείται από το πόδι του αυτή τη φορά και "εξαφάνισε" τον Alex De Minaur, από τον οποίο έχασε μόλις 5 games, για να προκριθεί στον 13o προημιτελικό του στη Μελβούρνη και 54ο σε Grand Slam διοργάνωση.

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο συνέχισε την προσπάθειά του για να κατακτήσει τον 10ο τίτλο του στο Australian Open και τον 22ο σε Grand Slam ο Novak Djokovic, ο οποίος συνέτριψε τον Alex De Minaur με 6-2, 6-1, 6-2, σε 2 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού!

Ο 35χρονος Σέρβος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά μέχρι τώρα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον De Minaur, ενώ το πιο σημαντικό ήταν πως δεν έδειξε να ενοχλείται τόσο από το αριστερό του πόδι, που τον ταλαιπώρησε στις προηγούμενες αναμετρήσεις του.

Ο De Minaur, παρότι έκανε καλό τουρνουά μέχρι τώρα και είχε και το κοινό με το μέρος του, δεν μπόρεσε παραμόνο στα πρώτα λεπτά να βρεθεί στο κλίμα αυτού του αγώνα, στην πρώτη του επίσημη αναμέτρηση με τον Djokovic.

Κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 2-2 ο Αυστραλός, όμως στη συνέχεια υπέστη το πρώτο break και αυτό έφερε την κατάρρευσή του, με τον Djokovic να κυριαρχεί κατά κράτος στο court και να κερδίζει 9 games στη σειρά, κάνοντας μέχρι σε μια ώρα παιχνιδιού το 6-2, 5-0.

Το μόνο που κατάφερε να αποφύγει στο 2ο σετ ο De Minaur ήταν το bagel, με τον Djokovic να συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του και στο 3ο σετ, όπου ξεκίνησε με δυο απανωτά break για το 4-0, "αποτελειώνοντας" τον Αυστραλό. Χωρίς πρόβλημα και χωρίς να χαλαρώσει λεπτό, ο Σέρβος ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 8o game (είχε match point και στο 7ο), σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα.

Αυτή θα είναι η 13η παρουσία του Djokovic στα προημιτελικά του Australian Open, όπου έχει 3 χαμένους προημιτελικούς και 9 τίτλους. Δηλαδή, κάθε φορά που προκρίνεται στα ημιτελικά στη Μελβούρνη ο Σέρβος, κατακτάει και τον τίτλο.

Σε Grand Slam διοργάνωση θα είναι ο 54ος προημιτελικός της καριέρας του, πλησιάζοντας κι άλλο στο κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, τους 58 προημιτελικούς του Roger Federer. Φυσικά, διεκδικεί τον 22ο Grand Slam τίτλο του και την ισοφάριση του κορυφαίου ρεκόρ όλων των εποχών του Rafael Nadal.

Ο Djokovic παρέμεινε επίσης αήττητος για το 2023 (9-0), φτάνοντας τις 14 διαδοχικές νίκες στο tour και τις 27 στις 28 τελευταίες αναμετρήσεις του!

Θα επιχειρήσει να δώσει συνέχεια στα πολύ εντυπωσιακά του σερί την Τετάρτη, όταν και θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, τον οποίο είχε κερδίσει εύκολα με 6-4, 6-1 λίγους μήνες πριν για το ATP Finals. Θυμίζουμε πως ο Ρώσος απέκλεισε νωρίτερα στα 5 σετ τον μοναδικό άνθρωπο που έχει κερδίσει τον Djokovic στους τελευταίους 4 μήνες, τον Holger Rune, μετά από μια μάχη στα 5 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots