"Eπιβίωσε" με πολλαπλή ανατροπή ο Rublev! (vids)

 
"Eπιβίωσε" με πολλαπλή ανατροπή ο Rublev! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 10:04

O Andrey Rublev βρέθηκε πίσω με 2-5 στο 5ο σετ της αναμέτρησής του με τον Holger Rune, αργότερα ήρθε αντιμέτωπος με διπλό match point και στο tie-break βρέθηκε πίσω με 0-5 και 2-6. Παρόλα αυτά, ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος και πήρε την πρόκριση για την 8άδα του Australian Open.

Μετά από ένα τεράστιο ντέρμπι 3 ωρών και 37 λεπτών, ο Andrey Rublev επικράτησε του Holger Rune με 6-3, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (11-9) και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Australian Open.

Ο Rune επέστρεψε δυο φορές από σετ πίσω στο ματς και "άγγιξε" τη νίκη στο 5ο σετ. Συγκεκριμένα προηγήθηκε με break για το 4-1 και έπαιζε καλύτερα μέχρι το 5-2.

Ο Rublev επέστρεψε στο ματς, κερδίζοντας τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους για να ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Rune είχε νέα τεράστια ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, όταν είχε διπλό match point στο 5-6, 15-40, ούτε τότε όμως τα κατάφερε, με τον Rublev να στέλνει το σετ στο tie-break.

Και εκεί ο Rune είχε την ευκαιρία και τη σπατάλησε, αφού έκανε δυνατότερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 5-0 και με 6-2. Για ακόμα μια φορά ο Rublev επέστρεψε από την "κόλαση", κέρδισε τους 7 από τους 8 επόμενους πόντους και βρέθηκε εκείνος σε διπλό match point στο 9-7.

Ο 19χρονος Δανός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και ισοφάρισε σε 9-9, αλλά ο Rublev έφτασε σε 3ο match point και τελικά έκανε το mini-break για να κερδίσει το συγκλονιστικό tie-break με 11-9 και να βάλει τέλος στο ματς.

Ο 25χρονος Ρώσος προκρίθηκε για 2η φορά στα προημιτελικά του Australian Open, μετά το 2021, καθώς και για 7η συνολικά σε μια Grand Slam διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ του σε προημιτελικούς major τουρνουά είναι 0-6, δεν έχει μπει ποτέ δηλαδή σε ημιτελικό.

Την Τετάρτη θα προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Novak Djokovic και Alex De Minaur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots