ATP
Ιστορικός τίτλος για τον Wu (vid)

 
Ιστορικός τίτλος για τον Wu (vid)
© Dallas Open
tn team Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 - 11:49

O Yibing Wu "άλωσε" για 2η φορά το Ντάλας μέσα σε 2 μέρες, επιβίωσε από τους 44 άσσους και τα 4 championship points του John Isner, για να γίνει ο 1ος Κινέζος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ που κατακτά τίτλο!

Ολοκλήρωσε τη μυθική του εβδομάδα στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών ο 23χρονος Yibing Wu, ο οποίος έγινε ο πρώτος Κινέζος τενίστας που έπαιξε σε τελικό, αλλά πλέον και ο πρώτος που έχει τίτλο ΑΤΡ στο ενεργητικό του.

Ο νεαρός Κινέζος αθλητής, ο οποίος από σήμερα είναι και ο κορυφαίος εκπρόσωπος της Κίνας στην ιστορία του ανδρικού τένις στην κατάταξη, όντως στο Νο.58 του κόσμου, χρειάστηκε 2 ώρες και 58 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του John Isner, με 6-7 (4), 7-6 (3), 7-6 (12)!

Προφανώς μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο του απέναντι σε έναν από τους καλύτερους servers όλων των εποχών, με τον Isner στα 37 του χρόνια να παραμένει ένα "βουνό" από τη γραμμή του σερβίς.

Με 44 άσσους ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο πανήψυλος Αμερικανός, σε ένα παιχνίδι που αντιμετώπισε μόνο ένα break point και ήταν στα πρώτα λεπτά. Στο 2ο και στο 3ο σετ, στα οποία έχασε, δεν είχε έρθει αντιμέτωπος με break point, ενώ στο 2ο σετ είχε ένα championship point για να κάνει το 7-5 στο 12ο game, αλλά ο Wu άντεξε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-3.

Και το 3ο σετ πήγε στο tie-break, με τους δυο παίκτες να φτάνουν χωρίς mini-break στο 11-11, έχοντας αμφότεροι από 3 χαμένα championship points. Τότε ο Wu έκανε πρώτος το mini-break, όμως ο Isner απάντησε και ισοφάρισε σε 12-12. Ο Κινέζος έφτασε στο 5ο championship point του χάρη στο σερβίς του και τελικά πήρε και 2ο mini-break για να κάνει το τελικό 14-12.

Η συναρπαστική εβδομάδα του Κινέζου τενίστα, είχε ξεκινήσει με τη δύσκολη νίκη επί του Michael Mmoh στον 1ο γύρο, με 6-3, 3-6, 6-3. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Denis Shapovalov, με 7-6 (1), 6-4, ενώ στα προημιτελικά τον Adrian Mannarino, με 6-3, 6-4. Στα ημιτελικά πέτυχε την πρώτη Top 10 νίκη της καριέρας του, εις βάρος του Taylor Fritz, με 6-7 (3), 7-5, 6-4.

Σήμερα κέρδισε 39 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο.97 βρέθηκε στο Νο.58 του κόσμου, πλησιάζοντας και στο να γίνει ο πρώτος Κινέζος τενίστας στην ΑΤΡ που θα "σπάσει" το Top 50.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots