ATP
Εύκολα κέρδισε τον Isner στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Εύκολα κέρδισε τον Isner στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 - 11:14

Επιτυχημένο ήταν το comeback του Στέφανου Τσιτσιπά στο tour, με τον Έλληνα τενίστα να "εξουδετερώνει" τον John Isner με 2-0 σετ μέσα σε 77 λεπτά.

Αν και μπήκε λίγο πριν τα μεσάνυκτα στο court, για την πρώτη του αναμέτρηση στο Los Cabos του Μεξικού, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει γρήγορα την πρόκριση και να μην χρειαστεί να το... ξημερώσει.

Επικράτησε με 6-2, 6-4 του Isner μέσα σε 1 ώρα και 17 λεπτά, σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε κατά κράτος και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης σε έναν από τους καλύτερους servers όλων των εποχών.

 

Ο Τσιτσιπάς πάτησε το γκάζι από το 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε 5 games στη σειρά και τους 20 από τους 21 τελευταίους πόντους του, για να το κερδίσει με 6-2 μέσα σε 24 μόλις λεπτά!

 

Έδιωξε το άγχος σχετικά γρήγορα και στο 2ο σετ, όπου πήρε το break ξανά στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Δεν κινδύνεψε λεπτό στο σερβίς του, ενώ είχε ευκαιρίες για το διπλό break και σ' αυτό το σετ, ο Isner ωστόσο κατάφερε να σβήσει 4 break points στο 7ο game και να μειώσει σε 4-3.

 

Τελικά, στο 10ο game ολοκλήρωσε αυτό το σετ ο Στεφ, που βρέθηκε για πρώτη και μοναδική φορά αντιμέτωπος με break point, κατάφερε όμως να το σβήσει και γρήγορα μετά απ' αυτό να κλείσει και το ματς για το 6-4.

 

Ήταν η 6η νίκη του Στέφανου επί του Isner σε 8 αναμετρήσεις (6-2), ενώ o 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τις 36 νίκες στη φετινή σεζόν (36-13).

 

Δείτε ακόμα: Τα highlights του αγώνα

Στα προημιτελικά του Los Cabos θα αντιμετωπίσει τον Nicolas Jarry, που κέρδισε δύσκολα τον Gijs Brouwer με 7-6 (5), 4-6, 6-4. Θα είναι η 3η φετινή συνάντηση των Τσιτσιπά και Jarry, με τον οποίο θα έχουν παίξει σε όλες τις επιφάνειες! Ο Στεφ τον είχε κερδίσει στo Monte-Carlo στο χώμα, ενώ ο Χιλιανός είχε πάρει τη ρεβάνς στο Χάλε στο γρασίδι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα και ο λόγος που καθυστέρησε τόσο πολύ να ξεκινήσει ο αγώνας του Τσιτσιπά, ήταν η μεγάλη πρόκριση του Aleksandar Kovacevic επί του Νο.2 του ταμπλό και πρωταθλητή του 2021, Cameron Norrie, με 5-7, 7-6 (7), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots