ATP
Στο Νο.3 ο Τσιτσιπάς, Top 5 ο Fritz

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023 - 11:49

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε και αυτή την εβδομάδα στο Νο.3 του κόσμου. Για 1η φορά στο Top 5 ο Taylor Fritz, μείωσε τη διαφορά του από το Νο.1 του κόσμου ο Carlos Alcaraz.

Ο Novak Djokovic παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή την εβδομάδα, με τον Carlos Alcaraz, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στο Ρίο, να μειώνει τη διαφορά τους στους 200 βαθμούς.

Στο Νο.3 παραμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως σταθερός είναι και ο Casper Ruud, στο Νο.4. Ο Taylor Fritz κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.5.

Στο Νο.6 υποχώρησε ο Andrey Rublev, ενώ μια θέση κέρδισε ο πρωταθλητής της Ντόχας, Daniil Medvedev, που επέστρεψε στο Νο.7. Στο Νο.8 υποχώρησε ο Rafael Nadal, που έχασε 2 θέσεις, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Felix Auger-Aliassime (No.9) και Holger Rune (No.10).

Ο πρωταθλητής του Ρίο, Cameron Norrie, κέρδισε μια θέση και ανέβηκε στο Νο.12, αφήνοντας στο Νο.13 τον Jannik Sinner.

Μια θέση κέρδισε και ο Tallon Griekspoor, που βελτίωσε ξανά το career high του, στο Νο.39 του κόσμου. Νέο ρεκόρ και για τον Bernabe Zapata Miralles, που άφησε πίσω του 21 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.42.

Ο Benjamin Bonzi, φιναλίστ στη Μασσαλία, κέρδισε 15 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.45 του κόσμου. Ο φιναλίστ της Ντόχας, Andy Murray, κέρδισε 18 θέσεις και πλησιάζει στην επιστροφή του στο Top 50, ανεβαίνοντας στο Νο.52. Τέλος, νέο career high πραγματοποίησε ο Mikael Ymer, που άφησε πίσω του 10 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.59.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots