ATP
Πρόκριση για τον Τσιτσιπά στην Αττάλεια, εκτός ο Καλοβελώνης

 
Πρόκριση για τον Τσιτσιπά στην Αττάλεια, εκτός ο Καλοβελώνης
tn team Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 - 18:34

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Σουηδός Filip Bergevi πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Challenger της Αττάλειας στην Τουρκία. Εκτός συνέχειας ο Μάρκος Καλοβελώνης, που συμμετείχε στο ίδιο τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς και ο Bergevi κέρδισαν για τον 1ο γύρο του Megasaray Hotels Open τον Ρουμάνο Nicholas David Ionel και τον Αυστραλό Li Tu με 6-4, 6-2, για να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Challenger της Αττάλειας.

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας και ο Σουηδός συμπαίκτης του ήταν αισθητά καλύτεροι στο παιχνίδι, αφού μετά από το break που δέχτηκαν στην αρχή και έμειναν πίσω με 0-2, κέρδισαν τα 6 από τα 8 επόμενα games και κέρδισαν το 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ έκαναν άλλα 2 breaks και χωρίς να χάσουν τα δικά τους σερβίς, έφτασαν στο 6-2.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης της Αττάλειας, ο Τσιτσιπάς και ο Bergevi θα αντιμετωπίσουν τον Βέλγο Michael Geerts και τον Ιταλό Stefano Travaglia, που απέκλεισαν τους Νο.2 στο ταμπλό Σέρβους, Ivan και Matej Sabanov με 7-6 (2), 6-2.

Στο τουρνουά συμμετείχε και ο Μάρκος Καλοβελώνης, που έπαιξε με τον συμπαίκτη του από το Ουζμπεκιστάν, Sanjar Fayziev, με τον οποίο έχει αρκετές επιτυχίες στο παρελθόν σε διοργανώσεις της ITF και του Challenger Tour.

Στον 1ο γύρο, Καλοβελώνης και Fayziev ηττήθηκαν από τους Ιταλούς Alessandro Giannessi και Gianluca Mager έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, με 6-7 (2), 7-6 (2), 10-7.

Οι δυο ομάδες ήταν ισοδύναμες και κέρδισαν από ένα tie-break με το ίδιο σκορ, ενώ στο match tie-break οι Καλοβελώνης και Fayziev κατάφεραν να επιστρέψουν από το 3-6 και να ισοφαρίσουν σε 6-6, αλλά οι δυο Ιταλοί κέρδισαν τους 2 επόμενους πόντους και τελικά πήραν το tie-break με 10-7 και την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots