ATP
4ος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά

 
4ος τελικός σε Challenger για τον Πέτρο Τσιτσιπά
tn team Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 - 16:29

Στον 4ο του τελικό σε Challenger διοργάνωση προκρίθηκε ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που πραγματοποίησε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση μαζί με τον Σουηδό παρτενέρ του, Filip Bergevi, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Filip Bergevi απέκλεισαν το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τον Τσέχο Zdenek Kolar και τον Γερμανό Kai Wehnelt, με 6-2, 6-3, για να προκριθούν στον τελικό του Megasaray Hotels Open.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους Sarp Agabigun και Ergi Kirkin, που απέκλεισαν στον άλλον ημιτελικό τους κορυφαίους του ταμπλό, Τσέχους, Roman Jebavy και Adam Pavlasek, με 7-5, 6-2.

Θα είναι ο 4ος τελικός για τον 22χρονο Έλληνα τενίστα σε Challenger διοργάνωση. Στον 1ο, που ήταν στην Πράγα της Τσεχίας τον Αύγουστο του 2021, είχε κατακτήσει τον τίτλο μαζί με τον Victor Vlad Cornea. Οι άλλοι δυο ήταν πολύ κοντά, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022 σε Μπρεστ και Ελσίνκι αντίστοιχα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον από τους δυο. Στην Μπρεστ είχε τον ίδιο συμπαίκτη, τον Σουηδό Bergevi.

Με τη νέα πρόκρισή του σε τελικό Challenger, ο Πέτρος αναμένεται να σημειώσει και νέο career high στις 20 Μαρτίου, όταν θα ανανεωθεί ξανά η παγκόσμια κατάταξη, αφού θα μπει για πρώτη φορά στο Top 130 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots