ATP
Ο Medvedev συνεχίσε το σερί μετά από επική μάχη με τον Zverev (vids)

 
Ο Medvedev συνεχίσε το σερί μετά από επική μάχη με τον Zverev (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 23:40

Για 3 ώρες και 17 λεπτά μονομάχησαν στο κεντρικό court του Indian Wells οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev, με τον πρώτο να φτάνει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού και να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη, τη 17η στη σειρά.

Ήταν αναμφίβολα η πρώτη φορά που απειλήθηκε τόσο άμεσα το σερί του, σε ένα γήπεδο που τον δυσαρεστεί πάρα πολύ, ο Medvedev όμως κατάφερε να διατηρηθεί στη νικηφόρα του τροχιά και να πάρει τη νίκη επί του Zverev με 6-7 (5), 7-6 (5), 7-5.

Η μεγάλη μονομαχία των δυο τους πλησίασε τις 3,5 ώρες, με τον Medvedev να χάνει ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο είχε δουλέψει σκληρά για να μείνει "ζωντανός", είχε επιστρέψει από το 1-3 και είχε σώσει τριπλό set point στο 5-6, 0-40. Παρόλα αυτά το έχασε τελικά στο tie-break, με αποτέλεσμα να μείνει για 1η φορά πίσω με σετ μετά από 12 αγώνες.

Στο 2ο σετ ο Medvedev χρειάστηκε να σβήσει 9 break points, 5 στο 1ο game και 4 στο 3ο, για να αποφύγει το break στα πρώτα λεπτά. Στο 6ο game είχε εκείνος 2 χαμένες ευκαιρίες, ενώ στο 7ο game έσβησε νέα ευκαιρία του Zverev, τη 10η στο σετ, για να προηγηθεί με 4-3.

Εκείνο το διάστημα είχε και μια πτώση στο γήπεδο ο Ρώσος, που προς στιγμήν φάνηκε να χτυπάει στον αστράγαλό του, αλλά ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και μετά από ένα ιατρικό τάιμ άουτ συνέχισε το παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει το 2ο σετ στο tie-break, παρατείνοντας τη ζωή του στο τουρνουά.

Και στο 3ο σετ υπήρξε μεγάλη μάχη, με τον Medvedev να κάνει από νωρίς ένα break για το 3-1 και να διατηρεί το προβάδισμά του μέχρι και το 5-3. Όταν όμως σέρβιρε για την πρόκριση, έχασσε ένα match point και τελικά ο Zverev έκανε το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Medvedev απάντησε με νέο break, ανακτώντας το πάνω χέρι στο 6-5. Τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για το ματς, έκανε love service game o Ρώσος, για να φέρει εις πέρας την αποστολή του μετά από 3 ώρες και 17 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού.

Με τις 17 διαδοχικές νίκες του ο Medvedev έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον 4ο συνεχόμενο τίτλο του στο tour, μετά από το Ρότερνταμ, την Ντόχα και το Ντουμπάι.

Για 1η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Indian Wells, ένα τουρνουά που δεν του αρέσει λόγω των αργών επιφανειών του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε τον qualifier Cristian Garin με 6-3, 6-4, για να προκριθεί και εκείνος στον πρώτο του προημιτελικό στo Indian Wells και πρώτο γενικά σε ένα Masters σε hardcourt.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots