ATP
Alcaraz και Sinner προκρίθηκαν στα ημιτελικά (vids)

 
Alcaraz και Sinner προκρίθηκαν στα ημιτελικά (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 - 8:21

O Carlos Alcaraz πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιστροφή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και τη νέα σπουδαία εμφάνιση και νίκη που έκανε επί του Felix Auger-Aliassime. Μεγάλη πρόκριση και για τον Jannik Sinner, που "εκθρόνισε" τον Taylor Fritz.

Ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Auger-Aliassime με 6-4, 6-4, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Indian Wells Masters.

Ο Alcaraz "χτύπησε" την πόρτα από νωρίς για break, με τον Felix να σβήνει ένα break point στο 3ο game. Τελικά το break ήρθε για τον Ισπανό στο 5ο game, που στην 5η του ευκαιρία στο game και 6η συνολικά στο σετ, πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα, με 3-2.

Αφού έσβησε κι ένα break point στο 10ο game, o 19χρονος ολοκλήρωσε το σετ χωρίς να χάσει κανένα service game του, με 6-4.

Ο Ισπανός έκανε άμεσα νέο break για να προηγηθεί με 1-0 στο 2ο σετ, αλλά ο Καναδός ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια απότρεψε νέο break, επιστρέφοντας από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 2-1.

Διατήρησε το ισχνό προβάδισμα μέχρι το 4-3 ο Felix, με τον Alcaraz τελικά να πιστοποιεί την ανωτερότητά του με νέο break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να "κλειδώσει" τη νίκη στο επόμενο game, με τη συμπλήρωση 2 ωρών αγώνα.

Ο Alcaraz έχει ξεκινήσει πολύ εντυπωσιακά τη σεζόν του μετά την απουσία που είχε εξαιτίας του διπλού τραυματισμού του και έφτασε ήδη τις 12 νίκες, στις 13 πρώτες του αναμετρήσεις (12-1).

Ο Ισπανός, ο οποίος θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αν κατακτήσει τον τίτλο, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Indian Wells τον Jannik Sinner.

Ο 21χρονος Ιταλός έκανε επίσης ένα πολύ καλό παιχνίδι και έβγαλε εκτός τον υπερασπιστή του τίτλου, Taylor Fritz, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 4-6, 6-4 έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά μάχης.

Ο Fritz αντιστάθηκε σθεναρά και μετά από ένα γρήγορο break στο ξεκίνημα του 3ου σετ του Sinner, κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 1-1. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 0-40 ο Αμερικανός και κράτησε το σερβίς του, για να προηγηθεί με 2-1.

Έσωσε ένα ακόμα break point o περσινός πρωταθλητής στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3, το break όμως ήρθε από τον Sinner, που ήταν καλύτερος στο 3ο σετ, στο 9ο game, για να του δώσει τη δυνατότητα να σερβίρει λίγο μετά για τη νίκη.

Alcaraz και Sinner θα αναμετρηθούν για 5η φορά στο tour της ΑΤΡ, έχοντας από 2 νίκες αμφότεροι σε ένα rivalry που αναμένεται να γίνει πολύ σπουδαίο τα επόμενα χρόνια. Στην τελευταία τους συνάντηση, για τα προημιτελικά του US Open, ο Alcaraz είχε κερδίσει τον Sinner με 3-2 σετ, σε ένα επικό ματς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots