ATP
Βάζει "πλώρη" για 3ο Masters και Νο.1 ο Alcaraz (vids)

 
Βάζει "πλώρη" για 3ο Masters και Νο.1 ο Alcaraz (vids)
© BNP Paribas Open
tn team Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 2:58

Ο Carlos Alcaraz έβγαλε νοκ άουτ και τον Jannik Sinner και χρειάζεται πλέον μια νίκη για να κατακτήσει το Indian Wells και να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Alcaraz πανηγύρισε μια ακόμα μεγάλη νίκη στο Indian Wells, επικρατώντας του Sinner με 7-6 (4), 6-3, για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τον αυριανό τελικό του πρώτου Masters της χρονιάς.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν του πριν λίγες εβδομάδες από τη Λατινική Αμερική, επιστρέφοντας από δυο back-to-back τραυματισμούς που πέρασε σε κοιλιακούς και γόνατο, μετράει μέχρι στιγμής 13 νίκες σε 14 αναμετρήσεις στο 2023. Απέναντι στον Sinner πέτυχε την 3η νίκη του σε 5 αναμετρήσεις για το ATP Tour.

Μπήκε δυνατότερα στο ματς ο Alcaraz, που έκανε το πρώτο break και προηγήθηκε με 4-2, ο Sinner όμως βρήκε την απάντηση και με 3 κερδισμένα games στη σειρά, πήρε το προβάδισμα με 5-4.

Ο Alcaraz χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-30 στο 10ο game, ενώ έσβησε και ένα set point στο 12ο, για να στείλει το σετ στο tie-break, αλλάζοντας ξανά το momentum του παιχνιδιού. Στο tie-break ήταν καλύτερος παίκτης και επικράτησε με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Ισπανός έκανε από την αρχή το break και προηγήθηκε με 3-0, για να διατηρηθεί σε θέση οδηγού μέχρι και το φινάλε. Είχε μάλιστα και 3 break points για να κάνει το double break, με τον Sinner να αντιστέκεται, αλλά να μην καταφέρνει να επιστρέψει και στο ματς. Μετά από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού, ο Alcaraz ολοκλήρωσε την αποστολή του, κάνοντας στο σερβίς του το 6-3.

Ο Alcaraz θα παίξει στον 3ο του τελικό σε Masters διοργάνωση, έχοντας κερδίσει τους άλλους 2, στο Μαϊάμι και στη Μαδρίτη πέρσι. Θα διεκδικήσει το 3ο του Masters και τον 4ο μεγάλο τίτλο του, αφού είχε κερδίσει και το US Open την περσινή σεζόν.

Αν τα καταφέρει, θα επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας από εκεί τον Novak Djokovic. Βέβαια, για να διατηρηθεί στην κορυφή και μετά το Μαϊάμι, θα πρέπει να κατακτήσει και αυτόν τον τίτλο, να κάνει δηλαδή το "sunshine double".

Στον αυριανό τελικό (01:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, σε μια αναμέτρηση που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα είναι μόλις η 2η συνάντηση των δυο τους, με την πρώτη να είναι 2 χρόνια πριν, στο Wimbledon, όπου ο Ρώσος πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 σετ, αρκετά πριν ο Alcaraz κάνει τη μεγάλη breakthrough σεζόν του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots