ATP
Ο Paire απέκλεισε τον Κοκκινάκη στο Μαϊάμι

 
Ο Paire απέκλεισε τον Κοκκινάκη στο Μαϊάμι
tn team Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 22:14

Ο Benoit Paire κέρδισε τον Θανάση Κοκκινάκη στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Miami Open και θα παίξει για 1η φορά σε κυρίως ταμπλό ATΡ διοργάνωσης για το 2023.

Μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά μάχης, ο Benoit Paire έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Θανάση Κοκκινάκη με 6-4, 4-6, 7-5 και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό στο Masters του Μαϊάμι.

Ο 33χρονος Γάλλος τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.170 της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε wild card για το ταμπλό των προκριματικών και πέτυχε δυο νίκες αυτό το διήμερο, για να προκριθεί στο πρώτο του κυρίως ταμπλό σε ΑΤΡ διοργάνωση για το 2023.

Και στον 1ο γύρο είχε πετύχει μια πολύ καλή νίκη ο Paire, απέναντι στον Ολλανδό Gijs Brouwer, Νο.17 στο ταμπλό και No.120 στον κόσμο, με 6-2, 6-4.

Σήμερα αν και προηγήθηκε με σετ βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχασε το 2ο σετ και στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω με 3-3, 15-40. Κατάφερε να σταθεί στο ύψος του σ' αυτό το σημείο ο Γάλλος και να κρατήσει το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 4-3.

Λίγο αργότερα βρήκε ευκαιρία να πιέσει τον Κοκκινάκη, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.94 στον κόσμο, για να κάνει τελικά το αποφασιστικό break στο 4ο match point και να "σφραγίσει" τη μεγάλη νίκη στο 12ο game (7-5).

Ο Paire πριν από 10 μέρες κατέκτησε το Challenger του Puerto Vallarta στο Μεξικό, γι' αυτό και επέστρεψε στο Top 200, αφού πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2023 εκτός 200άδας.

Τέλος, ο Κοκκινάκης ακόμα έχει πιθανότητες να μπει στο κυρίως ταμπλό του Μαϊάμι, αφού θα μπουν και δυο lucky losers, μετά τις αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, των Jack Draper και Filip Krajinovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots