ATP
Alcaraz: "Δεν νιώθω πίεση, ξέρω τι πρέπει να κάνω"

 
Alcaraz: "Δεν νιώθω πίεση, ξέρω τι πρέπει να κάνω"
© BNP Paribas Open
tn team Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 15:08

Χωρίς πίεση μπαίνει στο Miami Open o Carlos Alcaraz, ο οποίος πρέπει να κάνει το "Sunshine double" για να παραμείνει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Δεν νιώθω πίεση, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να είμαι χαλαρός και να μην με νοιάζει αν θα παίξω καλά ή όχι. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος, να νιώθω άνετος στο court και να απολαύσω το τένις. Γι' αυτό παίζω και σε καλό επίπεδο. Απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο στο court", είπε ο Alcaraz στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στο Μαϊάμι.

Ο 19χρονος Ισπανός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Indian Wells και επέστρεψε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για να διατηρηθεί εκεί ωστόσο, θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο και στο Μαϊάμι, όπου κέρδισε τον πρώτο μεγάλο τίτλο του πέρσι.

"Πιστεύω πως πάντα μπορείς να βελτιωθείς λίγο παραπάνω. Πρέπει να βελτιώνεσαι κάθε μέρα. Αυτό κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, οι Big 3 για παράδειγμα το κάνουν αυτό, βελτιώνονται κάθε μέρα σε όλη τους την καριέρα."

Για την επιστροφή του στο Μαϊάμι, όπου έλαβε μεγάλη στήριξη πέρσι, είπε: "Έχω πολλούς θαυμαστές εδώ. Θυμάμαι πόσο καλά ένιωσα πέρσι με τον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί που μιλάνε ισπανικά και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Το να παίζω εδώ, να έχω καλούς αγώνες με εκπληκτικούς παίκτες, ήταν φανταστικό πέρσι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω ξανά εδώ και ανυπομονώ."

Ο Alcaraz θα κάνει την πρεμιέρα του στο Miami Open την Παρασκευή, παίζοντας στον 2ο γύρο με έναν εκ των Felipe Meligeni Alves και Facundo Bagnis.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots