ATP
Alcaraz: "Θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους της ιστορίας"

 
Alcaraz: "Θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους της ιστορίας"
tennisnews team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 15:21

Πολύ ψηλά κοιτάζει ο Carlos Alcaraz, που θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τους Big 3 και να γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα.

"Στο US Open πραγματοποίησα τα όνειρά μου, να κατακτήσω έναν Grand Slam τίτλο και να ανεβώ στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Είμαι ένα πολύ φιλόδοξο παιδί και συνεχώς θέτω νέους στόχους. Αυτή τη στιγμή, θέλω να γίνω ένας από τους καλύτερους της ιστορίας. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά ξέρω πως θέλω να γίνω σαν τους Big 3 και πως αυτή η σκέψη με παρακινεί να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό", είπε ο Alcaraz στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι.

Ο 19χρονος Ισπανός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, διεκδικεί αυτή την εβδομάδα τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Μαϊάμι, καθώς και να κάνει το "Sunshine Double", να κερδίσει δηλαδή τα Masters του Indian Wells και του Μαϊάμι την ίδια χρονιά.

Για το ενδεχόμενο να πετύχει το "Sunshine Double", δήλωσε: "Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι τόσο πολύ, ξέρω ότι πρέπει να βλέπω την κάθε μέρα ξεχωριστά, αλλά προφανώς είναι και δύσκολο να μην το έχω στο μυαλό μου. Μόνο ένα ξεχωριστό γκρουπ κάποιων προνομιούχων αθλητών το έχουν καταφέρει."

Η επιστροφή του Alcaraz στο Νο.1 και η παραμονή του εκεί, που θα καθοριστεί από το αν κατακτήσει ή όχι τον τίτλο αυτή την εβδομάδα, σημαδεύτηκε και από την απουσία του Novak Djokovic από τα αμερικάνικα τουρνουά. Ο Alcaraz πάντως για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε πως θέλει τον Σέρβο στο tour και ανυπομονεί να τον αντιμετωπίσει ξανά.

"Ξέρω πως όταν ο Novak είναι στο 100%, είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία. Έπαιξε σε απίθανο επίπεδο στην Αυστραλία και στ' αλήθεια θέλω πολύ να τον αντιμετωπίσω ξανά. Μετά το US Open μπερδεύτηκα λίγο με ζητήματα όπως η διατροφή και η ξεκούραση, όμως συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να αισθάνομαι ξανά στο court. Χάρη στην ομάδα μου, έχω επιστρέψει και πάλι στον σωστό δρόμο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots