ATP
Ήττα για τον Περβολαράκη στο Challenger του San Luis Potosi

 
Ήττα για τον Περβολαράκη στο Challenger του San Luis Potosi
tn team Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 - 4:53

Ο Μιχάλης Περβολαράκης ήταν πολύ καλός για ένα σετ, δεν ήταν αρκετό όμως αυτό για να υπερκεράσει το εμπόδιο του Federico Gaio, Νο.2 στο προκριματικό ταμπλό του Challenger του San Luis Potosi.

Σε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στο μεξικάνικο Challenger, ο Περβολαράκης ηττήθηκε από τον Ιταλό Gaio, Νο.304 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-1, 7-6 (7).

Το 1ο σετ δεν πήγε καλά και ξέφυγε γρήγορα από τα χέρια του Μιχάλη, στο 2ο σετ όμως ο Έλληνας παίκτης στάθηκε πάρα πολύ καλά και λίγο έλειψε να το κατακτήσει.

Είχε βρεθεί μάλιστα πίσω με break στο 1-2, αλλά έκανε το break back στο επόμενο game και ισοφάρισε. Στο 8ο game είχε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρει το σετ προς το μέρος του, αφού είχε διπλό break point στο 3-4, 15-40.

Αργότερα ο Περβολαράκης κέρδισε δυο δύσκολα games στο σερβίς του, επιστρέφοντας από το 4-4, 0-30 και από το 5-5, 15-40, για να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5. Ο 31χρονος Ιταλός, ο οποίος έχει περάσει και από το Νο.124 της ΑΤΡ, έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί ο Περβολαράκης είχε 3 set points, τα δυο από αυτά συνεχόμενα, στο 6-4 και στο 7-6.

Ο Gaio έσβησε και τα 3 set points του Περβολαράκη και στο πρώτο match point που δημιούργησε κατάφερε να πάρει το tie-break με 9-7 και να κλείσει το σετ, ολοκληρώνοντας το ματς σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ο Περβολαράκης, ο οποίος αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στο χέρι του και δεν αγωνίστηκε σχεδόν καθόλου μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν, έδειξε αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια με την εμφάνισή του σήμερα, ειδικά με την εικόνα του στο 2ο σετ.

Ο 26χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.638 στην παγκόσμια κατάταξη, θα παραμείνει στο San Luis Potosi, αφού θα παίξει και στο διπλό του San Luis Potosi Open.

Μαζί με τον Αυστριακό Maximilian Neuchrist βρίσκονται στο Νο.4 του ταμπλό και στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τον Μεξικανό Rodrigo Pacheco Mendez και τον Παραγουανό Adolfo Daniel Vallejo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots