ATP
Djokovic: "Στο χώμα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 11:56

Ο Novak Djokovic παραδέχτηκε πως παρόλο που είχε 3 εβδομάδες για να προετοιμαστεί για το χώμα, θα χρειαστούν κάποιοι αγώνες μέχρι να βρει τον ρυθμό του, αφού ανέκαθεν η συγκεκριμένη επιφάνεια τον δυσκόλευε περισσότερο στην προσαρμογή.

Ο Djokovic δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις στη χθεσινή του πρεμιέρα στο Monte-Carlo, πήρε όμως τη νίκη στα 2 σετ επί του Ivan Gakhov και θα συνεχίσει στους "16" του Masters του Μονακό.

"Είμαι χαρούμενος που ξεκινάω τη χωμάτινη σεζόν με μια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν γνώριζα. Είδα το βίντεο από τη χθεσινή του νίκη. Ήξερα πως είναι αριστερόχειρας και, βασικά, δεν έτυχε να προπονηθώ με αριστερόχειρες παίκτες τις τελευταίες εβδομάδες. Οπότε χρειάστηκα λίγη προσαρμογή για να επιστρέφω τα σερβίς του και τα forehand του με το top spin. Είναι πολύ καλός παίκτης, παίζει λίγο ασυνήθιστα για Ρώσος. Έμαθα όμως ότι ζούσε στην Ισπανία για κάποιο καιρό και πως έχει αρκετές επιτυχίες στο χώμα. Έκανε πολύ καλό 1ο σετ και εγώ δεν έπαιξα τόσο καλά, αλλά στο 2ο βελτιώθηκα. Ανέβασα το επίπεδό μου και έκλεισα με καλούς όρους το ματς", είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη.

Είναι αλήθεια πως το χώμα ανέκαθεν τον επηρέαζε περισσότερο από τις άλλες επιφάνειες στην προσαρμογή και όπως είπε θα χρειαστεί σίγουρα ένα με δυο τουρνουά, μέχρι να βρει το καλύτερό του παιχνίδι.

"Το χώμα είναι η πιο απαιτητική επιφάνεια την προσαρμογή, πρέπει να βρεις ρυθμό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα ήθελα τουλάχιστον δυο τουρνουά για να αρχίσω να παίζω καλά στο χώμα. Αυτό πιστεύω θα συμβεί και αυτή τη χρονιά, παρόλο που έκανα προπονήσεις στο χώμα για 3 εβδομάδες και ένιωθα αρκετά καλά, οι αγώνες όμως είναι διαφορετικοί, ειδικά σήμερα, που είχε δυνατό άνεμο. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις ρυθμό, να χτυπάς καλά την μπάλα και ειδικά όταν έχεις απέναντί σου έναν αριστερόχειρα που δεν έχει τίποτα να χάσει. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το πως νιώθεις στο γήπεδο."

Όσο για το τι φταίει και χρειάζεται περισσότερα αγωνιστικά λεπτά για να προσαρμοστεί σε σχέση με άλλους, είπε: "Είναι το παιχνίδι μου έτσι, δεν ξέρω. Ίσως για κάποιους άλλους να είναι πιο φυσικό το χώμα, να τους είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν σ' αυτή την επιφάνεια. Εγώ χρειάζομαι ίσως περισσότερο χρόνο από τους άλλους παίκτες, πάντα ήταν έτσι."

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως αργά ή γρήγορα θα βρει τον ρυθμό του ο Nole, ο οποίος έχει αποδείξει πως μπορεί να κυριαρχεί και σ' αυτή την επιφάνεια, έχοντας κατακτήσει 2 φορές το Roland Garros και παίζοντας άλλες 4 στον τελικό.

"Είμαι χαρούμενος που έφυγα από το γήπεδο με τη νίκη σήμερα και φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Το επίπεδο του παιχνιδιού μου δεν είναι πολύ υψηλό αυτή τη στιγμή, όπως είπα, χρειάζομαι χρόνο. Όσο περισσότερους αγώνες παίξω τόσο καλύτερα θα νιώθω και αυτό θα μου δώσει τον ρυθμό που χρειάζομαι σ' αυτή την επιφάνεια. Έτσι έγινε και πέρσι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα δούμε τι θα γίνει."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots