ATP
Comeback με αγχωτική νίκη για τον Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 18:53

Δεν είχε και το πιο εύκολο απόγευμα στην επιστροφή του στη δράση ο Novak Djokovic, έκανε όμως το καθήκον του απέναντι στον Ivan Gakhov και προκρίθηκε στους "16" του Monte-Carlo Masters.

O Djokovic προφανώς θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να βγάλει το καλύτερό του πρόσωπο στην επιφάνεια και συνάντησε δυσκολίες στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo, στα πιο κρίσιμα σημεία όμως πήρε αυτό που χρειαζόταν και επικράτησε του Ivan Gakhov με 7-6 (5), 6-2.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.198 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν η ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας, αφού πήρε την πρόκριση για το Monte-Carlo μέσα από τα προκριματικά, στη συνέχεια απέκλεισε τον Mackenzie McDonald και σήμερα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους στην ιστορία.

Μάλιστα, σε κάποια σημεία εντυπωσίασε τον Djokovic με τα χτυπήματά του, με τον Σέρβο να χρειάζεται να κάνει πολλή δουλειά μέχρι τελικά να κατακτήσει το 1ο σετ.

 

Ο Gakhov είχε τα πρώτα χαμένα break points στο 2-2, 15-40, ενώ τελικά έκανε και το πρώτο break του αγώνα στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Η χαρά του δεν κράτησε πολύ όμως, αφού ο Σέρβος είχε άμεση απάντηση για την ισοφάριση στο 4-4.

Το σετ πήγε στο tie-break και εκεί ο Nole φρόντισε να μην αφήσει πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του, παίρνοντας προβάδισμα πριν αλλάξουν μεριές με 4-2. Ο Gakhov έκανε καλή δουλειά στο να κρατήσει τη διαφορά του ενός mini-break και να μειώσει από το 6-3 στο 6-5, όμως στο πρώτο set point που είχε ο Novak στο δικό του σερβίς, φρόντισε να τελειώσει και το σετ.

Στο 2ο σετ ο Djokovic απλοποίησε τα πράγματα, αφού στα πρώτα 3 service games του κράτησε εύκολα το σερβίς του, ενώ  με δυο συνεχόμενα breaks έφτασε να προηγείται με 5-2. Ο Gakhov είχε ένα break point, το μοναδικό στο σετ, για να μειώσει σε 5-3, ο Σέρβος όμως δεν του το επέτρεψε και στο 2ο match point του έκανε το 6-2 και ολοκλήρωσε το ματς.

 

1 ώρα και 48 λεπτά χρειάστηκε για να κάμψει την αντίσταση του εμπνευσμένου Ρώσου ο Novak, ο οποίος θα περιμένει την ιταλική μονομαχία μεταξύ του Lorenzo Musetti και του Luca Nardi, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Πέμπτη.

Να σημειωθεί πως ο κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, αναζητά την 1η του πρόκριση στα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters από το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots