ATP
Ο Lajovic απέκλεισε τον Djokovic στην Μπάνια Λούκα! (vid)

 
Dusan Lajovic
Dusan Lajovic © Srpska Open
tn team Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 19:51

O Dusan Lajovic κέρδισε το σερβικό ντέρμπι με τον Novak Djokovic και άφησε τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων εκτός ημιτελικών στην Μπάνια Λούκα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του 32χρονου Σέρβου.

Μετά από δυο γεμάτα σετ, ο Lajovic επιβλήθηκε του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-4, 7-6 (6) και τον απέκλεισε στην προημιτελική φάση του Srpska Open, στην Μπάνια Λούκα.

Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που παρόλο που έκλεισε στα δυο σετ, χρειάστηκε 2,5 ώρες για να ολοκληρωθεί!

Ο Lajovic είχε προηγηθεί με 3-1 και με 4-2 στο 1ο σετ, αλλά ο Djokovic τον ισοφάρισε σε 4-4 στο 8ο game. Ακολούθησε ένα νέο break από τον Lajovic, που ανέκτησε το προβάδισμα στο 5-4 και στη συνέχεια έσβησε 3 break points, για να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει το σετ με 6-4.

Ακόμα πιο γεμάτο ήταν το 2ο σετ, το οποίο πλησίασε τη 1,5 ώρα σε διάρκεια. Αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν από 5 χαμένα break points, κανείς ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο break, με το tie-break να "λύνει τον γόρδιο δεσμό".

Εκεί ο Djokovic έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αφού είχε τριπλό set point στο 6-3. Ο Lajovic κατάφερε να σβήσει και τις 3 ευκαιρίες του Nole, ενώ κέρδισε 5 πόντους στη σειρά, για να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό του σε 2 ώρες και 29 λεπτά, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Αυτή ήταν η 7η νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτη για τον Lajovic και η 1η κόντρα στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα ημιτελικά της Μπάνια Λούκα, ο 32χρονος Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον επίσης Σέρβο Miomir Kecmanovic, που απέκλεισε τον Jiri Lehecka με 7-5, 6-0.

Για τον Djokovic ήταν ο 2ος συνεχόμενος πρόωρος αποκλεισμός, μετά το Monte-Carlo, με το Νο.1 του κόσμου να επικεντρώνεται πλέον στη Μαδρίτη, όπου θα είναι το επόμενο τουρνουά του.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Andrey Rublev θα αντιμετωπίσει τον Alex Molcan. O Rublev συνεχίζει το νικηφόρο του σερί από το Monte-Carlo και απέκλεισε τον Damir Dzumhur με 7-5, 6-3, επιστρέφοντας από το 2-5 στο 1ο σετ.

Σε ένα ακόμα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ο Molcan κατάφερε να επικρατήσει του Laslo Djere με 6-2, 4-6, 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 30 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots