ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "O Carlos άξιζε τον τίτλο περισσότερο από μένα, θα γίνει ένας απ' τους καλύτερους της ιστορίας"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Barcelona Open
tn team Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 21:55

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε στο tennisnews.gr πως έχασε από έναν καλύτερο παίκτη σήμερα, δεν θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Carlos Alcaraz θα γράψει ιστορία ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. 


"Δεν νομίζω να μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα καλύτερα. Έπαιξα ενάντια σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αξίζει τον τίτλο περισσότερο από μένα. Το τένις έτσι είναι, όποιος καταφέρνει να κρατήσει το υψηλό επίπεδο για περισσότερη ώρα συνήθως κερδίζει. Ήταν καθαρά υπόθεση του πόσες περισσότερες μπάλες μπορούσε να βάλει μέσα στο γήπεδο και επίσης το πόσο βαριά ήταν η μπάλα", είπε ο Τσιτσιπάς στο tennisnews.gr κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου, μετά τον τελικό με τον Alcaraz στο Barcelona Open.

Όσο για το τι κρατάει από αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, μας είπε: "Κρατάω την πρώτη μου μεγάλη επιτυχία μετά το Αυστραλιανό Όπεν. Γιατί είναι μια καλή επιτυχία, που ήρθε έχοντας περάσει δύσκολες στιγμές. Όσοι δεν ήταν στην καθημερινή μου ζωή μπορεί να μην καταλαβαίνουν τι εννοώ μ' αυτό, αλλά πέρασα δύσκολες στιγμές μετά το Aυστραλιανό Όπεν, ψυχολογικά και σωματικά. Το ότι βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή για μένα είναι μεγάλη υπόθεση. Με ευχαριστεί που μπορώ να παίζω ξανά σε τελικούς και να έχω την ευκαιρία να κερδίσω έναν τίτλο παίζοντας κόντρα σε αντιπάλους όπως ο Carlos, που πιστεύω ότι θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους."

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος μίλησε για το πως ο Alcaraz επέλεξε να επιτεθεί στο backhand του, κάτι που είχε αποκαλύψει και από τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου: "Ήταν προφανώς ότι θα το έκανε, το γνώριζα και δεν με εκπλήσσει. Όλοι προσπαθούν να με χτυπήσουν στο backhand. Έχω δουλέψει πολύ για να το μετατρέψω στο μεγαλύτερο όπλο που έχω στο court. Λατρεύω το backhand μου, αλλά είναι κάποια πράγματα στο backhand που δεν είναι τόσο εύκολα όσο στα backhand με τα δυο χέρια, οπότε χρειάζεται να κάνεις τις κατάλληλες προσαρμογές. Ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε και ο Roger (Federer) στο rivalry του με τον Rafa (Nadal). Αλλά ο Roger είναι μεγάλος θρύλος και βρήκε τον τρόπο να το ξεπεράσει. Θα συνεχίσω να δουλεύω στο backhand, να βγάζω winners, δεν θέλω να οριοθετήσω τον εαυτό μου, ούτε να υπονοήσω ότι το backhand με το ένα χέρι είναι υποδεέστερο αυτών με τα δυο χέρια. Ίσως κάποια μέρα να ανοίξω μια ακαδημία για backhand με το ένα χέρι, το λατρεύω (γέλια)."

Γενικά, ο Στεφ μίλησε με πολύ θαυμασμό για τον Ισπανό: "Είναι ο πιο έξυπνος παίκτης που έχει παίξει το άθλημα. Βλέπει μια ρηχή μπάλα, πάει για το drop shot, εσύ περιμένεις ένα μεγάλο forehand, γιατί είναι κάτι που κάνει καλά, οπότε κολλάς κάπου στη μέση. Προσπαθείς να αμυνθείς, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθείς να τρέξεις μπροστά και πρέπει να αντιμετωπίσεις και το μεγάλο forehand του.

Η μπάλα του είναι πολύ 'βαριά', αν ο κόσμος πιστεύει πως η μπάλα μου είναι 'βαριά', τότε του προτείνω να δει τον Alcaraz, τα RPM και άλλα στατιστικά, είναι παρόμοια με αυτά του Rafa. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Χτυπάει την μπάλα πολύ δυνατά και την ίδια στιγμή βγάζει drop shots από το πουθενά, συνεπώς πρέπει να παίζεις βαθιά και πρέπει να είσαι ακριβής. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο."

Τελος, ο Στέφανος μίλησε και για τη μέρα του Sant Jordi (Αγίου Γεωργίου), που είναι μια μεγάλη γιορτή στην Καταλονία: "Μου αρέσει που δεν είναι τόσο γνωστή γιορτή ανά τον κόσμο και έχει μια δική της κουλτούρα, που προωθεί την αγάπη, όχι μόνο μεταξύ ενός ζευγαριού, αλλά και όλων των ανθρώπων που εκτιμάς στη ζωή σου. Η χειρονομία αυτή του να ανταλλάζεις ένα τριαντάφυλλο με ένα βιβλίο για μένα είναι ό,τι καλύτερο. Η κουκουβάγια είναι το ζώο της γνώσης και της σοφίας, οπότε θα είναι το ζώο αυτής της εβδομάδας για μένα και η γιορτή του Sant Jordi θα παραμείνει μια ξεχωριστή γιορτή για μένα, παρόλο που δεν είμαι από την Καταλονία. Έχω μεγάλο σεβασμό γι' αυτή την ανταλλαγή, προσωπικά προσπαθώ να διαβάζω όσο περισσότερα βιβλία γίνεται, γιατί αυτό μου παρέχει γνώση και μου δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρωθώ ως άνθρωπος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots