ATP
Έμεινε στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς, στο Νο.3 ο Medvedev

 
Έμεινε στο Νο.5 ο Τσιτσιπάς, στο Νο.3 ο Medvedev
tn team Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 9:08

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης αν και πλησίασε ξανά στο Top 3, όπου πέρασε ξανά ο Daniil Medvedev. Ο Carlos Alcaraz μείωσε τη διαφορά του από τον Novak Djokovic και την κορυφή.

Παρέμεινε στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά και την πορεία του μέχρι τον τελικό του Barcelona Open, κερδίζοντας ωστόσο 245 "καθαρούς" βαθμούς, που τον έφεραν αρκετά κοντά στο Top 3.

Συγκεκριμένα, ο Daniil Medvedev, που κέρδισε μια θέση σήμερα και ανέβηκε στο Νο.3, έχει μόλις 45 περισσότερους βαθμούς από τον Στέφανο, ενώ ο Casper Ruud στο Νο.4 έχει 25 περισσότερους βαθμούς.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Novak Djokovic, που είχε ωστόσο μια απώλεια 105 βαθμών και ο Carlos Alcaraz, που υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Βαρκελώνη, μείωσε τη διαφορά τους στους 365 βαθμούς.

Δεν άλλαξε κάτι στις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, με τον Andrey Rublev να μένει στο Νο.6 και τον Holger Rune στο Νο.7. Στο Νο.8 βρίσκεται ο Jannik Sinner, στο Νο.9 ο Felix Auger-Aliassime και στο Νο.10 ο Taylor Fritz.

Μια θέση κέρδισε ο Frances Tiafoe, που ισοφάρισε το career high του στο Νο.11 του κόσμου, αφήνοντας τον Karen Khachanov στο Νο.12. Ο Tommy Paul κέρδισε επίσης μια θέση και ανέβηκε στο Νο.17, βελτιώνοντας το δικό του career high. Ο Lorenzo Musetti κέρδισε με τη σειρά του 2 θέσεις, ανέβηκε στο Νο.18 και ισοφάρισε το δικό του career high.

Στην πιο εντυπωσιακή άνοδο της εβδομάδας, ο πρωταθλητής της Μπάνια Λούκα, Dusan Lajovic, κέρδισε 30 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.40 του κόσμου, από το Νο.70 που βρισκόταν.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots