ATP
Ούτε στη Μαδρίτη θα απειληθεί το Νο.1 του Djokovic - η ευκαιρία του Alcaraz

 
Ούτε στη Μαδρίτη θα απειληθεί το Νο.1 του Djokovic - η ευκαιρία του Alcaraz
© Barcelona Open
tn team Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 - 14:50

O Novak Djokovic θα διατηρηθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και τις επόμενες 4 εβδομάδες, που σημαίνει πως θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο απίθανο ορόσημο των 400 εβδομάδων στην κορυφή! Τι μπορεί να κάνει ο Carlos Alcaraz, για να πλησιάσει τον Σέρβο και να τον απειλήσει στη Ρώμη.

Παρότι θα απουσιάσει από το Masters της Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα, το Νο.1 δεν είναι υπό κίνδυνο για τον Djokovic, που έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του εκεί για 4 εβδομάδες τουλάχιστον, θα φτάσει δηλαδή τις 388 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στο Νο.1 (σήμερα έχει 384), συνεχίζοντας να μεγαλώνει το ασύλληπτο ρεκόρ του. Θυμίζουμε πως το 2ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών στην ΑΤΡ, είναι οι 310 εβδομάδες του Roger Federer, ρεκόρ που ξεπέρασε από το 2021 ο Nole.

Η επόμενη ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης θα γίνει σε 2 εβδομάδες, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, και σίγουρα αυτή θα βρει τον Novak στην κορυφή. Ο Carlos Alcaraz, που μείωσε κατά 105 βαθμούς - στους 365 πλέον - τη διαφορά τους αυτή την εβδομάδα, θα έχει 1.000 βαθμούς να υπερασπιστεί στη Μαδρίτη, αφού πέρσι ήταν ο πρωταθλητής.

Γι' αυτό και δεν θα έχει ακόμα τη δυνατότητα να επιστρέψει στο Νο.1, μπορεί ωστόσο αν υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του, να μειώσει τη διαφορά του από τον Djokovic στους 5 βαθμούς, αφού ο Σέρβος θα χάσει 360 βαθμούς στις 8 Μαΐου.

Μετά η κατάταξη δεν θα ανανεωθεί για 2 ακόμα εβδομάδες, έως τις 22 Μαΐου, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το Masters της Ρώμης. Εκεί, εφόσον κάνει καλή πορεία στη Μαδρίτη, θα είναι η ευκαιρία του Alcaraz, αφού o Djokovic θα πρέπει να υπερασπιστεί 1.000 βαθμούς, ενώ ο Ισπανός κανέναν.

Μετά τη Ρώμη ακολουθεί το Roland Garros (29 Μαΐου - 11 Ιουνίου), όπου αμφότεροι εφόσον βρεθούν σε καλή κατάσταση θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν πολλούς βαθμούς, αφού και οι δυο είχαν χάσει στα προημιτελικά το 2022 και θα έχουν 360 βαθμούς να υπερασπιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως στο παιχνίδι για το Νο.1 μπορεί να μπει και ο Daniil Medvedev, που αυτή τη στιγμή υπολείπεται 1.550 βαθμών του Djokovic, όμως δεν θα έχει κανέναν βαθμό να υπερασπιστεί σε Μαδρίτη και Ρώμη, ωστόσο ο Ρώσος δεν φημίζεται κιόλας για την απόδοσή του στις χωμάτινες επιφάνειες.

Λίγο πίσω από τον Medvedev - που μαζί και με το Roland Garros θα έχει μόλις 180 βαθμούς να υπερασπιστεί - είναι οι Casper Ruud και Στέφανος Τσιτσιπάς, με τον πρώτο να έχει να υπερασπιστεί 1.570 βαθμούς έως και το τέλος της χωμάτινης σεζόν και τον Στέφανο 1.140.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots